RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Барселона, ПСЖ та інші: в Лізі чемпіонів починаються гладіаторські бої

У Лізі чемпіонів стартує серія плей-офф

У Лізі чемпіонів стартує серія плей-офф

16 лютого на футбольні поля Європи повертається головний європейський клубний турнір - Ліга чемпіонів.

Головним фаворитом турніру за версією букмекерів є мюнхенська "Баварія", коефіцієнт на перемогу якої становить 3,60. Далі йдуть англійські клуби "Манчестер Сіті" (4,30) і "Ліверпуль" (6,20).

У перший ігровий день "Барселона" зіграє з ПСЖ, а "РБ Лейпциг" зустрінеться з "Ліверпулем".

БАРСЕЛОНА - ПСЖ

"Барселона" і ПСЖ зіграють між собою в 12-й раз в історії єврокубків. Перевагою володіє каталонський клуб, який здобув п'ять перемог. Французи перемагали тричі, а ще три рази команди зіграли внічию.

Найбільш епічне протистояння у "Барселони" і ПСЖ видалося в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів сезону-2016/2017. Тоді ПСЖ в першому матчі виграв з рахунком 4:0, але каталонці в матчі-відповіді винесли суперника з рахунком 6:1 і пройшли далі.

Обидві команди в нинішньому сезоні грають нестабільно, але фаворитом в найближчому матчі за версією букмекерів є "Барселона". До того ж ПСЖ через травму не допоможе найдорожчий футболіст в історії - бразилець Неймар.

РБ ЛЕЙПЦИГ - ЛІВЕРПУЛЬ

"РБ Лейпциг" і "Ліверпуль" зіграють перший матч на нейтральному полі в Угорщині. Справа в тому, що уряд Німеччини заборонив в'їзд всім прибулим з районів, постраждалих від мутацій коронавирусу. Особливо ця заборона стосується приїжджих з Великої Британії, яка найбільш постраждала від нового штаму COVID-19.

Незважаючи на те, що букмекери віддають перевагу "Ліверпулю", фаворитом матчу скоріше є "РБ Лейпциг". Німецький клуб набрав хорошу форму, а "Ліверпуль", який втратив через травми більшу частину оборони, програв три матчі поспіль в чемпіонаті Англії.

ПОРТУ - ЮВЕНТУС

17 лютого в боротьбу вступить "Ювентус" з Кріштіану Роналду. Італійський клуб в гостях зіграє з "Порту". Італійці мають велику історичну перевагу над португальцями. "Ювентус" чотири рази обіграв "Порту", а ще один матч завершився внічию. Швидше за все, у італійців і в цей раз не буде особливих складнощів в протистоянні з "драконами".

СЕВІЛЬЯ - БОРУССІЯ ДОРТМУНД

В іншому матчі середи зіграють іспанська "Севілья" і німецька "Боруссія" з Дортмунду. Обидві команди не входять до числа фаворитів турніру, тому наступна стадія турніру, швидше за все, стане максимумом для переможця пари.

Ще чотири матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудуться на наступному тижні.

ЛАЦІО - БАВАРІЯ

23 лютого "Баварія" на виїзді зіграє з римським "Лаціо".

"Баварія", як і в минулому сезоні, демонструє потужну гру, а "Лаціо" не такий сильний, як і в минулому сезоні. Не виключено, що німецький клуб вирішить всі питання про переможця вже в першому матчі.

АТЛЕТІКО - ЧЕЛСІ

"Атлетіко" в той же день на нейтральному зіграє з лондонським "Челсі". Ця пара є більш інтригуючою. "Атлетіко" блискуче виступає в чемпіонаті Іспанії і, швидше за все, стане чемпіоном. "Челсі" добре почав сезон, але потім результати команди погіршилися, що і призвело до відставки головного тренера Френка Лемпарда. Під керівництвом нового наставника Томаса Тухеля лондонський клуб поки не програвав, здобувши п'ять перемог при одній нічиїй.

БОРУССІЯ МЕНХЕНГЛАДБАХ - МАНЧЕСТЕР СІТІ

24 лютого менхенгладбаська "Боруссія" на нейтральному полі в Угорщині зіграє з "Манчестер Сіті". Англійці в останні два місяці є, мабуть, найсильнішою командою Європи. "Городяни" здобули 16 перемог поспіль у всіх турнірах, тому шанси "Боруссії" зупинити машину Пепа Гвардіоли здаються мізерними.

АТАЛАНТА - РЕАЛ МАДРИД

Італійська "Аталанта", за яку виступають українці Руслан Малиновський і Віктор Коваленко, вдома зустрінеться з легендарним мадридським "Реалом". Фаворитом останньої пари є "Реал". Але мадридський клуб не дуже вдало виступає в нинішньому сезоні. Правда, і "Аталанта" ніяк не може провести стабільну серію. В даному протистоянні може позначитися індивідуальний клас гравців "Реалу".

Читайте також

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссія та ПСЖ зіграли перший матч у півфінальній стадії Ліги чемпіонів

Шлях деградації: Тривала криза в Федерації боксу України імені Ільченка

Федерацію боксу України очолив Олег Ільченко - людина з кримінальним минулим та без менеджерського досвіду

Баварія - Реал - 2:2 бойова нічия у першому півфіналі Ліги чемпіонів

Баварія та Реал влаштували гольову феєрію у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів