RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Роздратовані Україною: про що у Франції говорили Макрон та Путін

Всі подробиці зустрічі президентів Франції та Росії

Всі подробиці зустрічі президентів Франції та Росії Фото: gettyimages.com

У понеділок, 19 серпня, у французькому Форті Брегансон відбулася зустріч президентів Франції та Росії Еммануеля Макрона і Володимира Путіна. Впродовж 3,5 годин, які тривала зустріч, глави держав обговорили чимало питань, зокрема і конфлікт на Донбасі.

При цьому, як відзначають в соцмережах, Макрон був не тільки люб'язний з Путіним, а й наговорив ледь не на героя Росії. Втім, нічого дивного, кремлівський канал Russia Today влаштував Макрону таке "свято душі" з висвітленням протестів "жовтих жилетів", що ні на що інше крім люб'язності з главою Кремля він піти не міг.

"Апостроф" розповідає, що наговорили Макрон і Путін і що їх зустріч обіцяє Україні.

Як все було

Кремлівські ЗМІ відстежували візит Путіна так прискіпливо, немов чекали що з ним ось-ось станеться щось страшне. Читайте самі:

RT: Курортники біля Форту Брегансон, де пройде зустріч президентів Росії і Франції. Наш кореспондент чекає прибуття Путіна. Поки що ходять в плавках, але поліції стає все більше.

РІА Новини: президент РФ Володимир Путін прибув до Марселя, звідки він вирушить на зустріч зі своїм французьким колегою Еммануелем Макрона в форт де Брегансон, літню резиденцію французьких лідерів. Літак глави російської держави приземлився в Марселі. Планується, що тут він пересяде на вертоліт і через годину прилетить в форт Брегансон.

RT: Після посадки в Марселі Володимир Путін відразу пересів у вертоліт.

А чого варте ось це?

РІА ФАН: Макрон зробив боляче дружині під час зустрічі з Путіним.

Макрон випадково зачепив лікоть дружини - Бріджит, забувши про те, що у неї вивихнута рука. От же сволота. Путін-то дружину ніколи не образить. Ну, тому що ...

І так далі, і так далі. Втім, Путін, кремлівські ЗМІ ... чому тут взагалі дивуватися.

Сам Макрон з Путіним був більш ніжний, ніж з дружиною. Всю делегацію РФ в спекотний сонячний день посадили в тіні, а сам Макрон зайняв місце на сонці.

"Макрон такий люб'язний, що всю нашу делегацію посадив в тінь, а сам сидить на сонці. Тому я постараюся бути коротким", - сказав Путін.

Європа від Лісабона до Владивостока. Про що заявив Макрон

Перед початком зустрічі Макрон заявив про те, що вона "дуже важлива" і зазначив, що обговорить з Путіним переговори по Донбасу в Нормандському форматі, Сирію, Іран, а також закінчення дії договору щодо РСМД. Він також висловив думку, що ситуація в Україні йде до встановлення миру.

Далі, вже під час зустрічі, президент Франції пішов на задобрювання Путіна.

"Я переконаний, що Європа буде сягати від Лісабона до Владивостока", - сказав він. Макрон зазначив, що росіяни це європейці, а Москва має право бути частиною європейської родини.

Також він назвав правильним рішення повернути Росію до Ради Європи і виступив за те, щоб ЄС і Росія знайшли спільну мову, зазначивши, що в цих відносинах Україна є головним "подразником". Він також додав, що в Нормандському форматі окреслився новий фактор - фактор Володимира Зеленського.

Макрон також виступив за повернення Москви в G7, яка знову повинна стати G8. Він назвав Росію головною силою, яка "грає найважливішу роль у врегулюванні криз" в світі.

"Я вірю в європейську Росію і в суверенну Європу, тобто Європу більш сильну, яка повинна знайти нові можливості на основі діалогу з Росією", - сказав президент Франції.

Показовий момент. На офіційній сторінці Макрона в Facebook з'явився пост російською мовою, який показує тільки певним користувачам. Швидше за все, тим, у кого за замовчуванням в Facebook встановлено російську мову.

Зеленський вселяє оптимізм. Що сказав Путін

Говорячи про розірвання договору щодо РСМД Путін в черговий раз підкреслив, що в усьому винні США, що розірвали договір, а не Росія. При цьому він традиційно промовчав, що не тільки США, але і країни ЄС звинувачували Росію в невиконанні ракетного договору і вимагали припинити розробку заборонених ракет.

Говорячи про Україну, Путін нагадав про розмову з президентом Володимиром Зеленським. Він зазначив, що в українському питанні сформувалися речі, які "вселяють обережний оптимізм".

Також він знову натякнув, що Москва чекає від Києва виконання Мінських угод.

"Будь-яка зустріч в нормандському форматі повинна приводити до нормальних результатів, потрібно домагатися виконання вже досягнутих домовленостей", - зазначив він.

Також Путін знову включив стару платівку, заявивши про особливості відносин Росії і Франції, так як обидві країни внесли великий вклад в перемогу над нацизмом.

Говорячи про європейську Росію глава Кремля зазначив, що "Росія простягається до Тихого океану і це все - простір європейської культури".

"Ось це важливо розуміти. Але справа не в цьому. Справа не тому, що сьогодні це здається неможливим. Те що сьогодні здається неможливим, завтра може стати неминучим", - закрутив Путін.

Традиційно буденно Путін заявив, що ніякої ядерної НП в Росії не було.

"Ніякої загрози там немає, і ніякого підвищення (радіаційного) фону там теж не існує", - сказав Путін, чим серйозно розлютив мережу.

Не обійшлося і без коментарів з приводу жорстких розгонів мітингів в Москві та інших містах.

"У цьому році до виборів не допущені 57 осіб. Теж за очевидні порушення в ході виборчої кампанії. Там просто фальсифіковані підписи, як стверджують експерти виборчої комісії. Існує законний спосіб вирішення спорів - це судові процедури. І є прецеденти ... Мінімум щодо однієї людини прийнято рішення допустити його до виборів. Що стосується самих ось цих подій ... Громадяни мають право на мирні, відповідно до чинного закону, протести, а влада повинна забезпечити реалізацію цих прав. Але ніхто - ні влада, ні якісь групи громадян, - не мають права порушувати чинні закони і доводити ситуацію до абсурду або до зіткнень з владою. Це порушення закону, і всі, хто винен в цих порушеннях, повинні бути притягнуті до відповідальності відповідно до цих самих російських законів", - сказав Путін.

Наговорив на героя Росії. Що про це все пишуть в мережі

Роман Цимбалюк

Поїздки Путіна в Європу дуже корисні для всіх. Де, якщо не в Парижі у російського президента запитали, так що ж вибухнуло в Північному морі і привело до підвищення радіаційного фону.

Саме за кордоном перша особа може приділити увагу цій темі і сказати, що "все нормально", загиблі будуть представлені до державних нагород.

Тільки за межами Росії Путін може висловитися про протести в Москві, адже вдома жоден журналіст не задасть йому це питання.

Питання він легко парирує, хоча теми ці в Росії можна взагалі ігнорувати.

А в іншому все добре, прекрасна маркізо. Макрон - наш, Росія - це Європа.

Телеграм-канал Катарсис

Макрон вчора явно наговорив на Героя Росії:

  • Росія грає найважливішу роль у врегулюванні криз;
  • Наші дві великі нації повинні жити разом;
  • Росія є глибоко європейською країною. Ми віримо в цю Європу, яка простягається від Лісабона до Владивостоку;
  • Нам необхідно обміркувати, як змінити цей світовий порядок. У цьому сенсі відносини Франції та Росії, Росії та Європейського союзу мають абсолютно вирішальне значення. Я на цьому наголошував вже неодноразово.

Рейтинг Макрона нижче 30%, а у Франції вже рік вирує політична криза та бунтують жовті жилети. Мабуть він вирішив, що втрачати йому вже нічого і намагається прищепити для себе новий імідж, при цьому не залишаючи надій стати замість Меркель президентом Європи

Євген Магда

Еммануель Макрона анонсував в найближчий тиждень зустріч на вищому рівні в нормандському форматі.

Плюс - проблема врегулювання конфлікту на Донбасі буде обговорюватися в визнаному світовою спільнотою, проте гібридному форматі, остання зустріч Нормандії на вищому рівні проходила восени 2016 року в Берліні.

Мінус - Україна ризикує отримати ситуацію "3 проти 1" з жорстким примусом до виконання Мінських домовленостей, оскільки в цьому інтереси Німеччини, Франції та Росії сьогодні співпали. Сумнівно, що Володимир Зеленський зможе чинити опір подібному тиску.

Баланс - питання формулювання і захисту національних інтересів України постає все гостріше, простих рішень тут немає.

Телеграм-канал Легітимний

Наше джерело в Кремлі повідомляє, що Путін на зустрічі з Макроном передав ряд вимог, після яких Росія готова до Нормандської зустрічі між керівниками країн.

Також Макрон торкнувся теми "визнання" Росією виборів в Україні. Наше джерело повідомляє, що Росія визнає українські вибори після того, як Україна почне виконувати Мінські угоди, а для початку виконає ряд умов, які вона взяла на себе під час "Паризької зустрічі" 12 липня.

Швидше за все, визнання українських виборів Росією відбудеться незадовго до Нормандської зустрічі між главами держав.

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним