RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кремль готує нові капості: під загрозою не лише Україна

Росія не змогла розколоти Захід і нав'язати йому своє бачення ситуації в Україні

Росія не змогла розколоти Захід і нав'язати йому своє бачення ситуації в Україні Георгій Побідоносець на малому куполі Сенату в Московському Кремлі. Фото: The Moscow Kremlin Museums

Лідери країн G7 в підсумковій декларації саміту "Великої сімки" зазначили, що санкції проти Росії можуть бути розширені. Умовою для їх зняття залишаються виконання Мінських угод і повага до суверенітету України. Чому, попри заяви Заходу, Кремль не відмовиться від провокацій, які загрожують не лише Україні, "Апострофу" розповів лідер російської опозиційної політичної партії "Західний Вибір" Костянтин Боровий.

Росія не змогла розколоти Захід і нав'язати йому своє бачення ситуації в Україні. Більше того, розкол по лінії ЄС-США теж не відбувся. Завдяки провокаціям, що відбувалися в Сирії, Росія знову підтвердила свою непередбачуваність і неадекватність. Недотриманням угод вона налякала Захід.

Технологія дій Кремля полягає в створенні за допомогою провокацій різних напружених ситуацій. Будь-яка нестабільність допомагає проводити політику з розколювання Європи і західної спільноти, примушувати до переговорів і дій у відповідь. Грубо кажучи, робити все, щоб не забували про існування Росії. Нові провокації, безумовно, будуть. У зв'язку з тим, що Кремль зовсім слабшає і не може проводити масштабну пропагандистську кампанію, у нього не вистачає ресурсів на військові авантюри. А дрібні капості продовжить робити обов'язково. Ймовірним місцем для таких капостей залишається Сирія, але не виключені дії на території України.

Нові санкції проти Кремля, згідно з декларацією саміту G7, можуть бути застосовані після цих провокацій. Наше завдання зараз - чекати й намагатися вгадати, де президент РФ Володимир Путін організує чергову провокацію або серію провокацій. З огляду на таку стратегію Кремля, не варто розраховувати на просування в Нормандському та Мінському форматах, оскільки основна технологія, яку там застосовує Росія, - шантаж.

Від майбутньої зустрічі Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном теж не варто нічого очікувати. У Макрона досить жорстка позиція, думаю, що він нагадає Путіну про його зобов'язання і зобов'язання Росії поважати чужі кордони. Прозвучать ритуальні слова про співпрацю. Путін використає цю зустріч для того, щоб просувати свою ідею про безглуздість санкцій, непотрібність ізоляції Росії. У цій зустрічі буде більше протокольного, ніж якихось просувань. Сам Путін не зацікавлений в цьому просуванні і робить все, щоб воно було неможливим.

Путін зацікавлений тільки в досягненні однієї мети - збереженні його особистої влади та влади його групи. Для того, щоб зберігати владу, потрібно проводити цю політику ізоляціонізму.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію