RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Трон похитнувся: чи настане кінець Путіну після заколоту Пригожина

Палацовий переворот та сценарій із табакеркою стали реальними

Палацовий переворот та сценарій із табакеркою стали реальними Пригожин наблизив кінець диктатора Путіна Фото: 24tv.ua

Повстання ПВК "Вагнер" Пригожина проти російської влади завдало серйозного удару особисто по Володимиру Путіну. І навіть те, що Прижогин у результаті "прикрив лавочку" і не зайшов до Москви - у будь-якому разі зіграє свою роль. Як ці події вплинуть на ситуацію в Росії загалом і на владу путіна – своєю думкою в ефірі Апостроф TV поділилася російська політична діячка Наталія Пєлєвіна.

Це шлях в один кінець – поганий для сьогоднішнього режиму та всіх, хто із цим режимом пов'язаний. Якщо прозвучало, що норми закону – це так… Зрозуміло, що в росії вже давно не існує якогось права, якихось законів. Але якщо на офіційному рівні говориться, що це все "гумове", це може призвести до анархії.

Читайте: Лукашенко веде свою гру: як мінський диктатор причетний до "заколоту" Пригожина

Є такий вислів: "А що так можна було?". Це той випадок, коли є розуміння, що якась форма анархії в росії вважається нормальною. Наступний варіант заколоту може бути успішним. І в цьому напрямку ситуація розвиватиметься. Все, що було неможливим ще кілька днів тому, до цієї події, тепер стало абсолютною реальністю. Звичайно, далеко не всі мають такий людський чи військовий ресурс, як ПВК "Вагнер", але втім... Якісь іще незгодні можуть дозволити собі щось на кшталт цього. Але не лише це.

Трон під путіним похитнувся, його сакральність знищено. Понад 20 років його апарат, підконтрольні ЗМІ робили з нього сакральну фігуру. Більше цього немає. Таким чином це наближає і потенційний палацовий переворот. Усі ті люди, які боялися пискнути, боялися зібратися удвох-утрьох, щоб почати вигадувати, що робити з путіним...

Там мало хто задоволений нинішньою ситуацією. Вони не те, щоб проти проти війни – вони все там сволочі – але навіть зі своїх шкурних інтересів сьогоднішня ситуація їх мало влаштовує. Просто всі страшенно боялися путіна. Але сьогодні, після того, що зробив Пригожин, путіна стали боятися менше у його власному оточенні. Тому палацовий переворот, сценарій із табакеркою стали значно реальнішими внаслідок цих дій Пригожина.

Дивіться: Шойгу переміг? У міноборони РФ показали знакове відео після "заколоту" Пригожина

Тому те, що трапилося, дуже вигідно росії, бо влада похитнулася вперше по-справжньому за 23 роки путінського правління. І тепер різні сценарії закінчення та краху цього режиму цілком можливі. Тепер справжня нищівна перемога України стала значно реальнішою.

Путіна відмивають

Зараз чиновники, а також пропагандисти відпрацьовують спущену версію, що нічого такого не сталося. Насамперед, щоб якось компенсувати величезну дискредитацію путіна, яка сталася внаслідок цього заколоту. Це перша причина.

Друга причина – всі знають, що Пригожину та його людям було надано гарантії про закриття наявних кримінальних справ, подальше непереслідування їх з боку правоохоронних органів та їхню безпеку. Тому якщо влада гарантує цим людям безпеку, чиновники та пропагандисти змушені цю ж мелодію грати.

Читайте: Лисого поганяли туди – сюди: яскраві меми дня на переворот Пригожина

Інша річ, що є деякі так звані незалежні телеграм-канали, які не є пропагандистами на зарплаті. Там багато обурень із цього приводу. Ті ж z-патріоти кажуть, що це все зрадники, які пішли, ще й убили російських солдатів, коли збивали літаки та гелікоптери, і все їм зійшло з рук – це як взагалі.

А Симоньян та інші вже кажуть, що, звісно, нічого страшного у порушенні юридичних норм не було, бо на кону була громадянська війна. Це говорить Симоньян, а решта намагаються в цій ситуації відмити путіна.

Читайте: Це буде суїцид: Наєв оцінив ймовірність нападу "Вагнера" з Білорусі

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію