RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

Всі новини

Показав хороший результат: в Україні можуть дозволити вакцинацію підлітків препаратом для дорослих

Український МОЗ може дозволити застосування вакцини Comirnaty виробництва компаній Pfizer-BioNTech для профілактики захворювання на COVID-19 дітей від 12 років.

Про це заявив глава групи експертів Федір Лапій.

За його словами, національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендує дозволити використання цього препарату.

"Вчора (27 вересня. - Ред.) ми проголосували, щоб рекомендувати МОЗ зробити вакцину доступною для всіх від 12 років. Йдеться про вакцину Pfizer", - зазначив він.

1 жовтня це питання буде розглянуто на засіданні штабу МОЗ, після чого воно набуде чинності. Водночас нема й мови про те, щоб не пускати до школи нещеплених від коронавірусу дітей.

МОЗ ще слід затвердити алгоритм, за яким підлітки будуть отримувати щеплення, адже перед вакцинацією дитину має оглянути сімейний лікар або педіатр.

Нагадаємо, Інститут Регенштрайфа в США заявив, що ефективність вакцини Pfizer в запобіганні госпіталізації становить 80%.

Також нагадаємо, що компанія Pfizer заявила, що щеплення дітей 5-11 років "меншою дозою" їхньої вакцини від COVID-19 для дорослих, не тільки безпечне, а й викликає у них "потужне" вироблення антитіл.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Здравоохранение