RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Путіна оцінили перспективи зустрічі із Зеленським: Дуже складно говорити

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну вкрай важко спілкуватися з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це в ефірі програми "Москва.Кремль.Путін" заявив прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, Путіну важко дається спілкування з Зеленським через те, що президент України "наполегливо називає Росію учасником конфлікту на Донбасі". Кремль продовжує заперечувати свою причетність до підтримки т.зв. "ДНР" і "ЛНР" зброєю, фінансами і живою силою у вигляді найманців і регулярних російських військових.

Також Пєсков послався на Мінські угоди, під якими стоїть підпис і РФ.

"Зеленський, наприклад, називає Росію наполегливо учасником конфлікту на південному сході країни. Це не так. Учасники конфлікту описані в Мінському комплексі заходів, який, і Мінський комплекс заходів, він же є документом Організації Об'єднаних Націй. Відповідно, якщо президент України не визнає документ Організації Об'єднаних Націй і де-факто ставить під сумнів підпис президента України під цим документом, ну, як тут можна спілкуватися? ", - зазначає Пєсков. За його словами, саме Україна нібито не виконує взяті на себе зобов'язання в рамках Мінського процесу.

"Саме вони (Україна-ред.) зараз проводять законопроект про так званий перехідний період, який де-факто означатиме вихід Києва з Мінських домовленостей. Тому поки перспективи (зустрічі Путіна і Зеленського - ред.) Погані", - заявив Пєсков.

Раніше прес-секретар Путіна заявив, що Росія не буде обговорювати з Україною питання про деокупацію Криму, оскільки "цієї теми для Кремля не існує".