RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Ворог сконцентрував сили навколо чотирьох українських міст: дані Міноборони

На Донбасі російські війська цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру та документально готують передачу територій східних областей України до складу РФ.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, інформує Міністерство оборони України у Telegram-каналі.

Так, рашисти завдають ракетних та авіаційних ударів житловим районам та об’єктам інфраструктури у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та Одеській областях, а також прикордонних населеним пунктам Сумської області.

Крім цього, військово-цивільними адміністраціями РФ проводяться заходи з підготовки інтеграції окупованих територій до складу Росії. Зокрема це: зміни адміністративно-територіального поділу; адаптація правоохоронної, банківської та прикордонних систем до російського законодавства; підготовка нормативно-правової бази для видачі паспортів РФ тощо.

Ворог не покидає наміру встановити контроль над населеним пунктом Рубіжне, захопити Лиман, Сєвєродонецьк та Мар’їнку.

"Угруповання окупаційних військ у складі окремих підрозділів 1, 2 АК, 8, 58 А південного во, 5 А та пдв ведуть активні бойові дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках", - сказав Мотузяник.

На Лиманському напрямку ворог основні зусилля зосередив на створенні плацдарму в районі Білогорівка (6 км на захід від Лисичанськ) та підготовці наступу на місто Лисичанськ. З цією метою посилює наступальний потенціал свого угруповання. У напрямку Сіверська ворог наступає в бік Зеленої Долини і Новоселівки. Тривають бойові дії .

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники ведуть наступ у напрямку Кудряшівки – Сєвєродонецька.

На Курахівському ведуть активні бойові дії у напрямку Олександрівка – Мар’їнка.

Раніше ми писали, що ЗСУ знищили в небі над Донбасом ворожий гелікоптер.