RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Війна може затягнутися: міністр оборони розповів про зміну плану окупантів

Росія готується до довготривалої військової операції в Україні. Війна може перейти у затяжну фазу.

Про нову тактику Кремля розповів міністр оборони України Олексій Рєзніков, виступаючи у Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю Генсека НАТО, йдеться на його сторінці у Facebook.

За його словами, зараз ключові зусилля Росії зосереджені на спробах оточення та знищення угруповання української армії на Донеччині та Луганщині, створення та утримання сухопутного коридору із РФ у Крим та повну окупацію південної частини України.

"У зоні ведення бойових дій росіяни інтенсивно обстрілюють цивільні об’єкти, житлові будинки, що призводить до великих жертв серед цивільного населення... Кремль збільшив кількість ракетних ударів по території південно-східних областей України та у районі Одеси. У переважній більшості застосовуються крилаті ракети повітряного базування з літаків дальньої авіації, не заходячи у повітряний простір України. Зберігається загроза ударів крилатими ракетами морського базування (у першу чергу КРМБ “Калібр”) з кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря та ракетами берегових ракетних комплексів “Бастіон", - зауважив він.

Рєзніков зазначив, що українська армія змушена резервувати частину сил на випадок, якщо Москва дотисне Мінськ і змусить його до відкритого вторгнення. Ворог з території РФ обстрілює прилеглі райони Чернігівської, Сумської, Харківської областей.

"За багатьма ознаками Росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони", - додав він.

З огляду на це, Україна дуже зацікавлена в отриманні міжнародної допомоги, купівлі зброї максимально швидко та у потрібних кількостях. Українська армія потребує танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети), наголосив глава Міноборони.

Нагадаємо, що раніше у вечірньому зведенні Генштабу повідомлялося, що українські захисники відбили всі спроби наступу російських окупантів.