RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рятувальники та поліція розмінували популярний пляж під Києвом: опубліковано фото

Сьогодні, 27 червня, у Гостомелі рятувальники ДСНС та працівники Національної поліції провели роботи з гуманітарного розмінування озера Центральне.

Читайте також: Конкурент для пса Патрона: Україна отримає від США робота Boston Dynamics

Фотожурналіст "Апострофа" Роман Пєтушков побував на місці події та поділився ексклюзивними фото.

Гостомель, що в Бучанському районі, пробув близько місяця під російською окупацією, а також на території міста йшли запеклі бої між російськими окупантами та українськими захисниками. У результаті активних бойових дій і суходіл, і водойми були заміновані, однак зараз представники Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій провели черговий етап розмінування, зокрема, озера Центральне.

Рятувальники та поліцейські дістали з водойми декілька снарядів та міну, після чого провели профілактичні бесіди з дітьми про небезпеку купання у водоймах Київської області, особливо з місцях, де велися запеклі бої.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на полігоні під Києвом показати новітні технології розмінування: системи картографії та пошук мін/боєприпасів дронами. Фонд зібрав найкращі технологічні рішення для повноцінного гуманітарного розмінування України.