RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Йогу покаже і анекдот розповість: у США створено робота-помічника хворому на Альцгеймера

У штаті Міннесота (США) в будинку для літніх людей буде "працювати" людиноподібний робот, який здатний проводити уроки йоги, розповідати анекдоти і допомагати з відновленням пам'яті. Він призначений для допомоги пацієнтам із ранньою стадією хвороби Альцгеймера. А в Росії тим часом створили робота-собутильника.

Про це розповідає Daily Mail.

Ці роботи, розроблені групою дослідників з Університету Міннесоти, обладнані для допомоги людям із їхнім емоційним, фізичним та когнітивним здоров'ям. При цьому роботи будуть доповнювати медперсонал, а не замінювати його.

Як розповіла професор комп'ютерних наук в Університеті Міннесоти у Коледжі науки та інженерії ім. Свенсона в Дулуті Аршіа Хан, роботи будуть надавати емоційну підтримку пацієнтам та покращувати їхній настрій.

Вони також проводитимуть своєрідну "терапію спогадів". Традиційно для неї пацієнта оточують людьми та речами з його минулого, щоби стимулювати його пам'ять.

"У робототехніці ми можемо запрограмувати робота показувати зображення, відео та відтворювати музику того часу та нагадувати їм про конкретні події. Робот може танцювати, співати, програвати музику та взаємодіяти", - пояснила Хан.

Вона додала, що це - важливий крок у поліпшенні якості життя літніх людей і пацієнтів, які страждають на деменцію, за допомогою роботів-гуманоїдів.

Як розповідав "Апостроф", у мережі британських ресторанів Bella Italia тестують роботів, які виконують роль офіціантів.