RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Село під Києвом четвертий місяць йде під воду: ексклюзивні фото з Демидова

У селищі Демидів під Києвом досі затоплені двори будинків та на городи. Ще наприкінці лютого для недопущення російських окупантів до столиці українські військові підірвали захисну споруду.

Про те, яка ситуація в населеному пункті, повідомив фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

"Селище Демидів Вишгородського району Київської області. Тут все ще підтоплені десятки будинків та городів. Затоплено декілька вулиць", - зазначає кореспондент.

Через дощі вода почала знову підніматись, тому навіть в місцях, де візуально не видно води - справжнє болото.

"Я завітав до двох будинків, де люди погодились показати, що сталося з їхнім майном. Всі підвали затоплені, багато фруктових дерев загинуло", - каже він.

А в одного з чоловіків вода декілька тижнів стояла прямо в будинку, тепер він змушений міняти підлогу у всій оселі, під якою тепер грибок і запах нечистот.

Загалом у містечку підтоплено майже 20% осель та ділянок, люди втратили городи і в затоплених плавнях річки Ірпінь.

На жаль, відсьогодні у людей перестали викачувати воду через пожежі торф'яників у Іванківському районі, тому всі помпи ДСНС перекинули туди, а вода знову почала підніматись.

Прогнози погоди теж невтішні, наступного тижня очікують дощі, тож люди налаштовані не надто оптимістично, хоча і з розумінням ставляться до того, що якби не річка Ірпінь, то росіяни на цьому напрямку могли впритул дістатись Києва і бої могли точитись в Лютежі та Нових і Старих Петрівцях.

Раніше ми повідомляли, що на початку квітня звільнене від російських окупантів село Демидів Вишгородського району на Київщині почало поволі повертатися до звичного життя: туди поверталися місцеві жителі та навіть лелеки.