RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Підозрюваний у крадіжці $400 тис екс-заступник голови АРМА Павленко може повернутися на посаду за сприяння т.в.о. голови Жоравовича - ЗМІ

Підозрюваний у крадіжці $400 тис. з рахунків Національного агентства з питань менеджменту та управління активами (АРМА) екс-заступник голови АРМА Володимир Павленко може повернутися на посаду за сприяння нинішнього т.в.о. голови АРМА Дмитра Жоравовича.

Про це йдеться у розслідуванні Hubs.ua.

НАБУ понад рік розслідує кримінальне провадження №42020000000002497. Серед 6 підозрюваних за ч. 5 ст. 191 ККУ троє – це топ-посадовці відомства: голова АРМА Віталій Сигидин, його заступник Володимир Павленко та керівник Управління менеджменту активів Вахтанг Бочорішвілі. Їх від посад відсторонив Вищий антикорупційний суд. Попри це Павленко бере участь у конкурсі на посаду голови АРМА. І, як пишуть журналісти, якщо програє, то має шанс повернутися у кабінет заступника голови.

За даними Hubs.ua, із АРМА Володимир Павленко пішов, написавши заяву "за власним бажанням", і в його трудовій книжці немаєзапису про те, що щодо його дій було проведене службове розслідування.

Фото - Володимир Павленко під час судового засідання у Печерському райсуді, де вирішувалося питання про обрання для нього запобіжного заходу в рамках провадження №42020000000002497 і фрагмент його трудової книжки

"Та й саме звільнення схоже на фікцію, - зазначається у розслідуванні. - Трудове законодавство з 1996 року передбачає можливість відкликання заяви про звільнення до дати, вказаної в цій заяві (ст. 38 КЗпП України). Це знає кожен студент юридичного факультету та працівник служби кадрів. Це напевно пам’ятали і фахові юристи Жоравович та Павленко".

Павленко написав заяву, але за два дні до дати звільнення відкликав її. Жоравович все одно його звільнив, без проведення службового розслідування і запису щодо розслідування в трудовій книжці. В Окружному адмінсуді Києва Володимир Павленко оскаржив своє звільнення. Судова справа на розгляді у Шостому апеляційному адміністративному суді.

Раніше журналісти запитували Жоравовича, чому він не провів службову перевірку щодо дій підозрюваних співробітників АРМА Павленка, Сигидина та Бочорошвілі. Він не відповів на питання, і відмовився давати інтерв’ю на цю тему.

В рамках провадження №12012000010000072 в травні 2020 правоохоронці вилучили 400 тис дол із банківської скриньки Сергія Кісільова. Суд наклав на ці кошти арешт, після чого вся сума опинилася на балансі АРМА. Кісільов неодноразово намагався через суд повернути ці кошти, але навіть із судовим рішенням про зняття арешту із вилученої суми отримував відмову від АРМА. Натомість АРМА передала кошти громадянину Ігорю Королю, який заявив АРМА, що 400 тис дол належать йому. Як доказ він надав ухвалу Печерського суду, який скасував арешт на кошти. Згодом з'ясувалося, що ця ухвала - підроблений документ.

18 липня розпочнеться фінальний етап конкурсу на заміщення посади голови АРМА. 4 із 10 кандидатів досвід роботи в цьому антикорупційному органі. Серед них - Володимир Павленко та Дмитро Жоравович.