RU  UA

"Захвату від дій російського агресора дедалі менше": у розвідці розповіли про настрої населення Криму

Хоча влада Росії заявила, що вибухи, які пролунали на військовому аеродромі в окупованому Криму - результат порушення правил пожежної безпеки, так чи інакше, луна війни докотилася до півострова. У його жителів ставлення до війни починає змінюватись.

Про це в ефірі Апострофу TV розповів представник прес-служби ГУР МО України Андрій Юсов.

"Якщо серйозно, то зміни відчуваються, і є інформація про зміни настроїв у населення Криму. Це кілька категорій людей. Є ті, хто розуміє, що це несправедлива війна, це загарбницька війна, що Путін - це Гітлер XXI століття. Це одна категорія громадян", - пояснив він.

Інша категорія, за словами Юсова, це люди, які не те, щоб сильно вболівають за Україну чи демократію, але просто бачать на власні очі, а не з екранів російського телебачення, що відбувається.

"Бачить кримські шпиталі, переповнені пораненими та понівеченими кримськими солдатами, бачить заповнені морги, бачить "хлопки", які трапляються, а також зіпсований день ВМФ. Тобто це все відбувається на очах у людей і приховати це неможливо. Так, війна йде. Путін привів війну, в тому числі, і в Крим. Тому, безумовно, захоплення дій російського агресора стає дедалі менше", - додав представник прес-служби ГУР МО.

Він зазначив, що черги та пробки на Кримському мості після вибухів у Новофедорівці - яскраве свідчення цього.

"Можемо сказати, що далі буде більше, з погляду як прозріння жителів Криму, так і активізації проукраїнського опору на півострові, що набирає обертів", - резюмував Юсов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми знаємо, хто замінував Запорізьку АЕС, і в цьому є жахлива логіка - представник ГУР МО.