RU  UA

Зі зйомок кіно на війну: історія прикордонника "Маестро"

За плечима "Маестро" біля пів сотні фільмів та серіалів, серед яких і картини про війну. З початком повномасштабного вторгення в Україну, розгорнутого росією, чоловік боронить нашу державу пліч-о-пліч із прикордонниками.

Історію воїна дивіться у сюжеті ДПСУ на Апостроф TV.

"До 24 числа я був звичайною людиною в нашій державі. Після 24, коли на нас наступили російські війська, довелося стати громадянином цієї держави. В попередньому житті до цього я був директором кінознімальних груп. 24 числа зранку на 7 годину я мав їхати знімати ще. Знімальний день, у нас у кінопавільйоні була зміна. Ніхто не знав, що робити, всі в паніці", - розповідає чоловік.

За словами бійця, він працював і з російськими акторами. Утім із початком війни вони вирішили промовчати.

"В нас було 8 російських акторів, які жили в нашій державі, вживали нашу воду, нашу їжу, і з повагою до яких ми відносилися. Але вони набрали в рот води. Вони забули, як ми з ними працювали, спілкувалися, життя проводили. Знімальний майданчик – це друга сім'я. Більше я проводив часу на роботі, ніж удома. Прикро від тієї ситуації, що так сталося. Скажу правду, що вже більше ніхто з ними не буде нічого знімати. Більше ніколи. Це на роки і на віки – ця стіна між нами", - пояснив "Маестро".

Чоловік потрапив на службу у травні, і зовсім про це не жаліє.

"В житті є такі можливості, коли ти робиш крок. Я цей крок зробив 6 травня і потрапив на службу. Просто зайшов до військкомату, і я вже з нього не вийшов. Але я зовсім не жалію про це. Є така місія – служити державі. З гордістю та з піднятою головою це буду виконувати", - наголосив військовий.

"Маестро" бажає, щоб його знайомі поверталися з війни живими, а Україна перемогла.

"Мрію, щоб всі хлопці, яких я знаю, які з моєї сфери, з кіновиробництва, повернулися живими. Багато дуже служать в різних родах військ нашої держави. Є вже загиблі, вічна їм пам'ять. І мрію про перемогу, щоб Україна перемогла, і все було добре", - резюмував чоловік.