RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українці гинули цілими сім'ями: кількість жертв удару по Харкову продовжує зростати

Унаслідок масованих ракетних ударів Росії по Харкову та Краснограду кількість загиблих зросла до 17 осіб, а число травмованих - до 42-х.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

За його словами, рятувальники досі працюють на місцях "прильотів". На цей час відомо ще про сімох загиблих, тіла яких дістали з-під завалів. Зокрема, серед загиблих - хлопчик 2009 року народження.

У Краснограді загинуло подружжя у власній оселі. Вижила 12-річна донька, яку вибуховою хвилею викинуло з будинку у двір. Її із серйозними травмами шпиталізували. Відомо також про ще двох поранених у результаті удару по Краснограду.

Він вважає, що росіяни завдали удару саме по житлових будинках у Слобожанському, Салтівському районах Харкова, а також у Краснограді - цілеспрямовано. Також ракету запустили по адмінбудівлі у Холодногірському районі Харкова.

"Ракетний обстріл Харкова та Краснограда, влаштований росіянами – це акт тероризму та порушення усіх існуючих правил війни. За ці злочини проти мирних мешканців Харківщини, як і за багато інших, Росія нестиме покарання", - наголосив посадовець.

Глава Харківської ОВА опублікував фото місць ракетних ударів.

Нагадаємо, що вранці 18 серпня росіяни вдарили ракетами по Слобідському і Холодногірському районах Харкова.