RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Гітара Пола Маккартні "пішла з молотка": куди підуть гроші

Декілька спеціально виготовлених гітар, на яких грали Пол Маккартні, Сол Гадсон (Слеш) та Rolling Stones, продали на аукціоні в Нью-Йорку. Отримані кошти підуть на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від агресії Росії.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку Julien's.

Читайте також: Андрій Данилко виставив на аукціон раритетний Rolls-Royce – авто належало Фредді Мерк'юрі

Гітари, створені Gibson, пофарбували у колір прапора України та нанесли різні малюнки. Так, музичні інструменти прикрасили білі голубки з оливковими гілками, символ миру та автографи музикантів. Також на аукціоні продавалися книги із автографами.

На аукціоні вдалося зібрати значну суму для допомоги українцям. Зокрема, за гітару, з якою Маккартні виступав цього літа, отримали 77 тисяч доларів. За інструмент Слеша заплатили 31 тис доларів, а мексиканської поп-рок-групи Maná – понад 11 тис доларів.

Окрім аукціону, Gibson почала продавати футболки Guitars For Peace. Гроші, одержані за продаж гітар та футболок, передадуть на надання гуманітарної допомоги в Україні через британське об'єднання благодійних організацій "Комітет з надзвичайних ситуацій".

Також частину грошей використовують для відновлення музичних програм в Україні, коли закінчиться війна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на аукціоні в США за рекордну суму продали прапор України, на якому свої автографи залишили президент Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.