RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У США вже продають квитки на запуск туристів у космос на "повітряних кулях": фото та відео

Нещодавно NASA відправило в космос найпотужнішу ракету у світі, а фірма Space Perspective з Флориди відкриє "плавучий космопорт", з якого відправлятиме в космос туристів у спеціальній капсулі розміром із футбольний стадіон. Перші польоти для клієнтів заплановані на 2024 рік, квитки коштуватимуть 125 тисяч доларів.

Про це розповідає MAIL ONLINE.

Корабель MS Voyager стане першим у світі "морським космопортом" для пілотованих космічних польотів і першим у запланованому глобальному флоті, яким керує Space Perspective. Космічним мандрівникам обіцяють "безпечні та стійкі" подорожі до космосу та "божевільні" види на Землю.

Пасажири зможуть помилуватися 360-градусним оглядом Землі, перебуваючи всередині капсули, яка оснащена ванною кімнатою, баром та бортовим Wi-Fi.

Читайте також: Вчені виявили новий тип зірок: що в ньому особливого

Починаючи з 2024 року, кожна капсула доставлятиме до восьми гостей до стратосфери на висоту близько 30 кілометрів над поверхнею нашої планети для подорожі тривалістю шість годин.

Космічні польоти на 2024 рік розпродані, але клієнти можуть забронювати місця на 2025 рік. Покупці повинні внести передоплату у розмірі 1000 доларів США, а залишок можна сплатити пізніше.

Як розповідав "Апостроф", раніше астрономи NASA зробили знімок "Сонця, що посміхається".