RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Можуть лише оборонятися: британська розвідка розповіла, чому Росія не готова до нападу

Йде 282-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, у яких через удари української артилерії по складах і проблеми з логістикою виник брак боєприпасів. Російська армія зараз обороняється і не може наступати.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, виведення російських військ із західного берега Дніпра минулого місяця дало ЗСУ можливість завдати удару по додатковим логістичним вузлам та комунікаціям окупантів. Вони, у свою чергу, перемістили вузли постачання, у тому числі залізничні перевалочні пункти, далі на південь і схід.

В результаті росіянам доведеться проводити додаткове трудомістке навантаження та розвантаження із залізничного на автомобільний транспорт. Крім того, цей транспорт буде вразливий для української артилерії під час підвезення на передові позиції.

Читайте також: ЗСУ ліквідували понад 90 тисяч окупантів з початку війни: зведення про втрати ворога

У Міноборони Британії вважають, що брак боєприпасів у Росії, що посилюється проблемами з логістикою, "є одним з основних факторів, що обмежують в даний час потенціал Росії для відновлення ефективних великомасштабних наступальних наземних операцій".

Раніше "Апостроф" публікував свіже зведення Інституту вивчення війни (ISW) - окупант біжить із Запорізької області, ЗСУ тиснуть на Донбасі .