RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Тісно співпрацювала з окупантами: у Києві затримали колаборантку, фото

Служба безпеки України затримала в Києві колаборантку з Харківщини, яка хотіла оформити документи ВПО й втекти до ЄС.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Колаборантка виявилася колишньою головою Куп'янської РДА, яка в період окупації району перейшла на бік російських окупантів і допомагала їм проводити загарбницьку політику.

Читайте також: Кінець московського патріархату: як влада вдарила по філії ФСБ у рясах

Росіяни призначили її до керівного складу місцевого окупаційного органу на посаду так званої "заступниці керівника" Курилівської громади, на якій вона працювала на окупаційний режим і залучала місцевих до дій на користь терористичного війська РФ. До того ж вона брала участь у підготовці псевдореферендуму на захоплених територіях Харківщини.

Після деокупації Збройними Силами України регіону, колаборантка вирішила тікати чомусь не в бік Росії, а до цивілізованої Європи: намагалася оформити в Києві документи як переселенка зі сходу країни й потім виїхати до ЄС.

"Однак їй це не вдалося. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисниці та затримали. Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - резюмували в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала двох держзрадників на Херсонщині, які викрадали українців для тортур.