RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Прості помилки можуть вдарити по кишені: як не зіпсувати авто під час очищення від снігу

Взимку за автомобілем необхідно доглядати якомога ретельніше, принаймні не залишати автомобіль під снігом.

Зокрема, як пише ресурс uamotors, автомобілістам слід правильно вибирати засоби для очищення машини, оскільки "аматорський" підхід може "вбити" лакофарбове покриття.

Щітка

Водіям потужних позашляховиків та кросоверів рекомендують використовувати довгі щітки, щоб швидше очищати поверхню автівок. Власникам седанів і хетчбеків достатньо щітки довжиною у 50-70 сантиметрів.

Читайте також: Не вбивайте свій автомобіль: 5 найголовніших помилок водіїв узимку

Також конструктивно простий інструмент буде краще, ніж "просунутий". Оптимальна довжина щетинок має бути не більше 5 сантиметрів. За її допомогою можна легко струшувати сніг, а у багажному відсіку не буде калюж.

Занадто довгі ворсинки погано очищатимуть машину. Надмірно густа щетина також створить незручності. Власне, жорсткий ворс ефективніше зчищає сніг, але він може перетворити глянцеве покриття автомобіля на матове через дрібні подряпинки.

Також, кажуть експерти, скребок має бути в автовласника як EDC. Віддавати перевагу варто варіантам з полікарбонату та з шипами.

Як не зіпсувати авто

Надмірні зусилля при очищенні скла автомобіля може зашкодити. Тому рекомендують позбавлятися криги після попереднього обдування скла з дефлекторів або через пару хвилин після їх підігріву.

Суха ганчірка або щітка можуть зіпсувати пластикові фари. Тому варто прибирати бруд теплою водою та мокрою ганчіркою, після чого дуже важливо витерти поверхню насухо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно припаркувати авто взимку, щоб його не занесло снігом.