RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві виховательки приватного дитячого садка катували та знущалися з дітей: їм загрожує в'язниця, фото

У Києві правоохоронці затримали чотирьох працівниць корекційного дитячого садка, серед методів виховання яких було катування дітей.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Читайте також: Вихователька катувала 9-річну дівчинку у дитячому будинку Київської області: деталі жахливої історіїі

Йдеться про приватний заклад, розрахований на діток з порушеннями фізичного розвитку. Вартість перебування у закладі становила від 8-ми до 15-ти тисяч гривень. Батьки віддавали дітей для навчання, однак, виявилося, що виховательки вдавалися до психологічного та навіть фізичного насильства.

"Після того, як батьки відводили діток з порушеннями фізичного розвитку до закладу... за дверима розпочиналися тортури та знущання. Саме такими "методами" працівниці садочка навчали малолітніх. Через особливості фізичного розвитку вихованці не могли розповісти про катування батькам", - повідомляють у поліції.

Правоохоронці встановили, що за невиконані завдання виховательки закривали дітей у шафі, могли наступати ногами на руки, висміювати та ображати дітей в присутності інших.

"Змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником", - додали у пресслужбі.

Порушене провадження за фактом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 ККУ "катування, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб".

Усім чотирьом підозрюваним вручили клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

У разі доведення вини - їм загрожує п’ять-десять років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року народні депутати ухвалили закон, який встановлює відповідальність за мобінг (цькування) працівника на роботі.