RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з Лаври

Ченці Української православної церкви Московського патріархату не планують виселятися із Києво-Печерської Лаври, на території якої раніше знайшли незаконні споруди.

Про це у своєму відеозверненні 13 березня заявив намісник Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь).

Читайте також: "Кроти в рясах": голова СБУ розкрив деталі кримінальних проваджень щодо УПЦ МП

"Ми не маємо наміру виселятися і не будемо, бо зараз є закони, які на боці людини. Нам загрожувати, що з нами розправляться, — це не 17-й рік. Сьогодні є всесвітня спільнота, є якась культура. Ми ще не починали молитися так старанно, щоб Господь показав чудо, але, мабуть, все ж таки нас змусять... Ми не колаборанти, ми громадяни своєї держави, ми люди, які тут живуть з 1988 року, у багатьох немає іншого місця, як тут. Ніхто не зможе відірвати від любові божої", — заявив він, додавши, що їм не надали законних підстав для виселення.

Українці активно коментують відмову ченців УПЦ МП виселяться. Зокрема, їм запропонували відправлятися до Москви і там продовжувати свою діяльність. Також українці припустили, що ченці отримали з Москви прямий указ не відступати, тому боротимуться до кінця. Користувачі згадали і вірусне відео з кримчанкою, написавши в коментарі "так все по-домашньому було"...

Нагадаємо, раніше в соціальних мережах також показали, як Митрополит УПЦ МП Павло Лебідь під час богослужіння залякував свою паству "апокаліпсисом" та "людьми у священицьких рясах", які мають почати оскверняти храми після того, як священиків московського патріархату виженуть із Лаври.


Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як подолати московський патріархат в Україні.