RU  UA

Обстрілів поменшало: ЗСУ зіпсували настрій окупантам у Луганській області

Суттєвих змін ситуація на фронті на напрямку Сватове-Кремінна не зазнала – ворог продовжує вчиняти ударно-штурмові дії, але зменшилася інтенсивність обстрілів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир роти ударних БПЛА 92-бригади Юрій Федоренко.

За його словами, артилеристам 92-ї механізованої бригади вдалося знищити склад противника з боєприпасами, тому росіяни тимчасово відчувають певний "голод".

Читайте: Води в окопах - по коліно: український боєць показав відео відлиги на передовій

Минула доба була надзвичайно результативною, тому що лише у першій половині дня бійцям вдалося знищити певну кількість живої сили за рахунок ударних дронів, а артилерія спільно з аеророзвідкою знищила три системи залпового вогню "Ураган", паливозаправник "Урал" та командно-штабну машину, розповів Юрій Федоренко.

Він підкреслив, що це дуже гарний результат, тому що "Ураганами ворог вкриває деокуповані місця, які знаходяться вже навіть у третій лінії від фронту.

"Зараз є певні несприятливі погодні умови – надзвичайно велике роздоріжжя після весняних дощів. Але коли погода стабілізується та шляхи сполучення стануть більш проїзними, я вважаю, що в нас достатньо кадрового потенціалу і сил та засобів для того, щоб покращити своє положення та деокупувати пріоритетно важливі для нас відтинки фронту з ціллю підготовки подальших плацдармів для проведення контрнаступальних дій", - резюмував командир роти.

Нагадаємо, українські війська не можуть розпочати наступальні дії не через брак військової техніки та озброєння, а з інших причин, зокрема через погоду.