RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У спецкомітеті ЄП з іноземного втручання закликали звільнити сина генерала СЗР РФ із Ради Європи

Європейський Союз не може дозволити Росії контролювати процеси ЄС з протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму. Син генерала Служби зовнішньої розвідки Росії має бути негайно звільнений з посади виконавчого директора структури Ради Європи з боротьби з відмиванням грошей Moneyval.

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Європейського парламенту, член спеціального комітету з іноземного втручання, включаючи дезінформацію Томаш Здеховскі.

"Ми не можемо дозволити російським рукам контролювати боротьбу ЄС з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Головування сина російського генерала зовнішньої розвідки в Moneyval (структура Ради Європи з протидії відмиванню грошей) - це найбільший скандал у питаннях російського проникнення в інститути ЄС від початку повномасштабного вторгнення у лютому минулого року", - заявив він.

"Він має бути звільнений негайно. Рада Європи має діяти швидко", - підсумував європарламентар.

Раніше Bild опублікував розслідування про те, що син генерала Служби зовнішньої розвідки РФ Володимира Небиваєва - 39-річний Ігор Небиваєв -очолює у Страсбурзі структуру Ради Європи з боротьби з відмиванням грошей Moneyval.