RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Загинула легенда: у Черкасах поховали одного з найдосвідченіших бойових командирів

У Черкасах відбулося поховання легендарного командира штурмової роти 110 бригади імені Марка Безручка, випускника Національної академії сухопутних військ, 22-річного капітана Назара Набережного. Боєць загинув під час оборони Авдіївки Донецької області.

Про це повідомляє Ukrainian People Magazine.

Читайте також: Загинув за день до 32-річчя. Фоторепортаж з прощання у Києві з активістом Павлом Петриченком

Як зазначається, він був вихованцем "Пласт Черкаси", кадровим військовим, випускником військової академії у Львові. Хлопець до Пласту вступив у 13 років, де брав участь у пластових "Святах весни", змаганнях "Осінній рейд", фестивалях "День пластуна". Разом з друзями-пластунами долучався до організації молодіжних таборів "Козацький форватер".

На самому початку повномасштабної війни воював на фронті. Отримав бойове поранення, однак одразу повернувся в стрій. Під час військової служби, виконуючи бойові завдання, його нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Як написав черкаський Пласт, Назар був справжнім взірцем для багатьох дітей. Він не зломив своїх присяг, не скорився, був вірний Богові і Україні до останнього подиху. Він гідно боронив кордони країни.

Під час виконання бойового завдання з іншими бійцями потрапив у пастку ворога.

" Для Назара важливим було зберегти кожне життя, саме тому він дав наказ відступати, а сам до останнього залишався на позиціях та відбивав атаку ворога", - йдеться у повідомленні.

Боєць загинув 29 січня 2024 року біля Авдіївки. Більш ніж два місяці формально вважався зниклим безвісти, доки не евакуювали тіло.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, 7 березня 2023 року, Герой України Дмитро Да Вінчі Коцюбайлозагинув у бою під Бахмутом.

  • Вас також може зацікавити:

У Києві на прощання з легендарним командиром "Да Вінчі" прийшли тисячі людей: фото та відео

Героя поховали в Ніжині: що відомо про бійця, вбитого за слова "Слава в Україні"

У Росії загинула група українських бійців: фото та подробиці