RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

На Херсонщині п'яні окупанти вбили 10 людей і спалили кілька будинків: фото і всі подробиці

На території тимчасово окупованої Херсонської області російські військові в стані алкогольного сп’яніння вбили людей та підпалили будинки з тілами жертв – серед жертв називають окупаційну "голову" селища Абрикосівка та інших російських військових.

Про це йдеться в повідомленнях російських Telegram-каналів.

Читайте також: Затримання перетворились на бізнес: що творять росіяни на окупованій Херсонщині

Зауважується, що на тимчасово окупованій частині Херсонської області двоє російських військових убили українців – за різними даними, називають від 5 до 7 жертв. Інший російський Telegram-канал вказує, що кількість жертв сягнула щонайменше 10 осіб. Додається, що окупанти були п’яні.

Серед жертв згадують зокрема призначену росіянами "голову" селища Абрикосівка та, за попередніми даними, двох інших російських військових.

Російській пропагандистські канали згадують, що тіла почали знаходити ще 24 квітня у селі Подо-Калинівка. Спочатку виявили тіло 65-річної жінки, яка загинула від вогнепальних поранень у живіт, її будинок спалили.

Пізніше в селищі Абрикосівка знайшли ще два тіла: чоловік і були сильно обгорілі та мали травми голови. Зауважується, що це були вже згадана призначена "голова" адміністрації селища Любов Тимчак та російський військовий Олексій Глинін. Поруч також знайшли гільзи від автомата.

РосЗМІ пишуть, що окупанти хотіли "оселитися" в селищі, але голова Абрикосівки сказала, що порожніх будинків немає – після цього її та її чоловіка вбили. Щоб приховати злочин окупанти підпалили будинок, використавши паливо та гранати.

Згадується, що вони також спалили будинок у якому продавали алкоголь. Перед цим вони вбили жінку і "забрали звідти двох своїх знайомих". Пізніше вони спробували підпалити інший будинок.

Telegram-канал Astra писав, що вони також розстріляли 32-річного місцевого жителя Сергія Шуваєва і російського військового – тіла спалили.

РосЗМІ пишуть, що цих військових вже затримали – вони нібито зізнались у скоєному та розповіли про ще два свої вбивства. Згадується, що один із цих затриманих вже був раніше судимий за вбивство, крадіжку і наркотики.

Astra вказує, що 24 квітня за підозрою у цих убивствах затримали двох окупантів, а саме: 34-річного Олександра Осипова і неодноразово засудженого 36-річного Олександра Кайгородцева.

Пропагандистський Telegram-канал, що наголошував на щонайменше 10 загиблих, називає серед жертв окупаційну “голову” селища, двох дітей і щонайменше трьох російських військових. У селищі Абрикосівка зафіксували три випадки підпалу будинків з тілами жертв.

Російські канали показали фотографії російських злочинців.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виживає Маріуполь на третьому році окупації.

  • Вас також може зацікавити:

В Херсоні - постійні обстріли, на окупованих територіях – терор: як виживає багатостраждальний регіон

Росіяни знесли підʼїзд пʼятиповерхівки на Херсонщині: жахливі фото

На Херсонщині росіяни влучили у порт і торговельний центр