RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ворог хоче взяти Часів Яр в оточення: оновлені карти бойових дій

Росіяни просуваються на північний захід від Авдіївки, з метою обійти і захопити Часів Яр або створити умови для оперативного оточення населеного пункту.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ситуація складна, ворог штурмує місто: скільки росіян задіяли для атаки на Часів ЯрОбстановка у Харківській та Луганській областях

На лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна тривають позиційні бої. Зіткнення були в районах Кислівки, Берестового, Стельмахівки, Дружелюбівки, Макіївки, Тернів, Зарічного, Торського, в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Обстановка на Донбасі

На північний схід від Бахмута тривали позиційні бої, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Війська РФ продовжували наступ в районі Часового Яру. Окупанти атакують Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та Андріївку з метою обійти Годин Яр та створити умови для оперативного оточення та захоплення населеного пункту. Росіяни зосередили особовий склад біля Кліщіївки та Білої Гори, накопичують боєприпаси та активно розмінують лінію фронту.

Бої також тривали на північний захід від Авдіївки в районі Кераміка, на захід від Авдіївки в районі Уманського і на південний захід від Авдіївки в районі Нетайлового і Невельського.

Позиційні бої йшли на південний схід від Великої Новосілки біля Пречистівки та на південь від Великої Новосілки біля Урожайного та Старомайорського.

Обстановка на південному фронті

Війська РФ трохи просунулися на східному (лівому) березі Херсонської області. Позиційні бої тривали в районі Кринок та Антонівського мосту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США послали психологічний сигнал, що у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог всерйоз націлився на Часів Яр: яка ситуація в найгарячішій точці фронту

Ситуація під Авдіївкою важка: ISW оновив карти боїв в Україні

ЗСУ не вистачає техніки, снарядів: Зеленський розкрив плани загарбників на травень і червень