RU  UA

Росія б'є по Сумщині та накопичує сили на кордоні

Росіяни можуть розпочати новий наступ на Сумщину – противник не лише постійно б’є по всій території області, а й накопичує війська на кордоні.

Про ситуацію з окупантами на кордоні із Сумщиною, постійні атаки, перекидання війська РФ та фортифікації в етері Апостроф TV розповів речник ОТУВ "Сіверськ" Вадим Мисник.

Читайте також: Наступ на Сумщину: чи буде новий удар Росії

Він наголосив на тому, що противник продовжує обстрілювати території Сумської області, використовуючи різні типи озброєнь, зокрема і БПЛА:

"Під обстріли потрапляє практично вся територія області, тому не можна сказати, що окупанти концентруються на якійсь певній ділянці".

За його словами, також фіксується накопичення російських військ на кордоні з областю, "... але не можна сказати, що вони можуть бути задіяні для наступу в певному напрямку по Сумській області".

"Ми відстежуємо ситуацію з концентрацією російських військ на кордоні з областю, але не можемо наразі озвучити конкретні цифри, скільки саме сил вони сконцентрували на нашому напрямку", – зауважив Мисник, адже ворог має технічні та логістичні можливості швидко перекидати війська з Харківського напрямку на Сумський і назад.

Речник ОТУВ "Сіверськ" наголошує, що будь-яка названа цифра може швидко змінитись – як зрости, так і зменшитись: "Яку б цифру ми б зараз не назвали, протягом 24 годин вона може змінитися в той чи інший бік. Тож ми продовжуємо відстежувати ситуацію, і наші сили готові зупинити противника в разі його спроб прориву".

Крім того, на територію Сумської області продовжують проникати ворожі ДРГ, але Мисник зауважує, що "... їх своєчасно виявляють і відкривають по них вогонь, змушуючи відступити". Він вважає, що в цьому аспекті ситуація контрольована.

Стосовно питання фортифікаційних зведень – робота з їхнього укріплення триває на першій, другій і третій лініях оборони:

"На першій поблизу кордону працюють безпосередньо військові, бо є ризик, що цивільні фахівці та інженерна техніка можуть потрапити під обстріл окупантів. Другу і третю лінії укріплюють інтенсивніше, оскільки для цього тут більше технічних можливостей, які дають змогу зміцнювати позиції, встановлювати мінні загородження, рити протитанкові рови завдяки активному використанню інженерної техніки, а також укріпленню опорних пунктів. Друга і третя лінії оборони постійно вдосконалюються".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом".

  • Вас також може зацікавити:

На Сумщині з двох міст почали вивозити людей: хто має евакуюватися

Росія перекинула чотири батальйони "кадирівців" до кордону з Сумщиною: військовий розповів про ситуацію

Ворог застосовує фосфор та знищує все живе: волонтерка про ситуацію на Сумщині