RU  UA  EN

Неділя, 8 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

Мобілізація засуджених: де будуть служити колишні в’язні

Засуджені, яких мобілізували за їхньою згодою, служитимуть у штурмових підрозділах Збройних Сил України.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Читайте також: В Україні почалася мобілізація ув’язнених: з’явилися перші фото

"Станом на зараз, це будуть штурмові підрозділи. Це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями", - зазначив він.

Наразі засуджені, яких мобілізували, поки що не беруть участь у бойових діях, а лише проходять підготовку. За його словами, у майбутньому засуджених можуть змішувати зі звичайними військовослужбовцями.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року мобілізація засуджених була законодавчо забороненою.

Проте у 2024 році Верховна Рада вирішила змінити відповідні правила, ухваливши відповідний закон. Тепер ув'язненим дозволяється служити в українській армії разом з іншими військовими.

Раніше ми писали про те, навіщо потрібна мобілізація ув'язнених.

  • Вас також може зацікавити:

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

"Скоро зупиниться громадський транспорт і водоканал": мер Дніпра розніс вщент бронювання від мобілізації

В Україні запускають застосунок Резерв+: як можна оновити дані ТЦК і до якого числа

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.