RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Навіщо потрібна мобілізація ув'язнених: у Мін'юсті назвали дві причини

Рішення стосовно мобілізації засуджених до ув’язнення може допомогти вирішити одразу два проблемних питання – збільшення кількості військових та зменшення навантаження в’язницям.

Про це 18 квітня розповів голова Міністерства юстиції України Денис Малюська в етері національного телемарафону.

Читайте також: Як в Росії не буде? Нові подробиці мобілізації засуджених

Він наголосив на тому, що мобілізація ув’язнених дозволить вирішити щонайменше два важливі аспекти: збільшити чисельність військових та зменшити навантаження на в’язниці в питаннях утримування в’язнів.

"Ми виграємо в двох аспектах. По-перше, у нас з'являться військові. В другому аспекті, нам не треба буде думати про те, як їх охороняти, годувати, дбати. Особливо в умовах дефіциту ресурсів та в умовах обмеженої кількості в'язниць: зауважує Малюська та додає, що кількість в’язнів продовжує зростати: – У нас кількість, хто потрапляє в наші установи, істотно зростає, а кількість (установ) зменшується. Ми на якомусь етапі можемо "луснути", тому нам треба думати про те, як зменшувати кількість тих, про кого ми дбаємо в наших установах".

Причиною збільшення кількості ув’язнених очільник Мін'юсту називає появу "нових категорій злочинців, яких раніше не було":

"Зокрема колаборантів, їх багато. Раніше це були поодинокі випадки, зараз – це доволі масове явище... Це нова категорія, яка для нас є важкою, тому що їх складно з міркувань безпеки розміщувати з іншими ув'язненими. Це ризиковано для їхнього життя і здоров'я – інші ув'язнені таку категорію не люблять. Є ще категорії, пов'язані з військовою службою".

За його словами, мова йде про воєнні злочини або злочини, пов'язані з поводженням зі зброєю.

"Відповідно я можу сказати, що у нас кількість осіб на кожну установу з розрахунку на площу установи зростає, причому зростає істотно. Це велика проблема і її потрібно якимось чином вирішувати. Як довгостроково – я навіть не уявляю. Можливо, мобілізація стане цим рецептом, який нас спасе хоча б на рік чи на два", – вказав Малюська.

Нагадаємо, раніше народний депутат Дмитро Разумков розкритикував новий закон про мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Засуджені зможуть служити на посадах офіцерів: якими будуть нові правила

Правила мобілізації засуджених українців: якими будуть вимоги та винятки

В Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених: визначено умови