RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

14 вересня

Всі новини

Помиріться з людиною, з якою у сварці: яке свято 11 червня і що не можна робити

У вівторок, 11 червня, християни вшановують пам'ять святих апостолів Варфоломея й Варнави.

Про свято, традиції та заборони розповідає "Апостроф".

Читайте також: Церковні свята у червні 2024: на які дати випадають великі свята

Апостол Варфоломій після П’ятдесятниці проповідував на Сході – в Індії та Вірменії. В Індії Варфоломій переклав на санскрит Євангеліє від Матфея, а у Вірменії зцілив царську дочку, відмовившись від оплати, через що охрестилися і цар, і вельможі, й населення. Проте у місті Альвані (тепер столиця Азербайджану Баку) язичницькі жерці розіп’яли Варфоломея.

Варнава народився на острові Кіпрі в родині багатих євреїв. Освіту він одержав у Єрусалимі, виховуючись разом зі своїм другом і однолітком Савлом (майбутнім апостолом Павлом) у знаменитого в той час законоучителя.

Разом зі святим Павлом Варнава довгий час проповідував Євангеліє в Малій Азії, потім на острові Кіпр. Він перший з апостолів відправився для проповіді в Італію, був у Римі й заснував єпископський престол у Медіолані (Мілані).

Після повернення на Кіпр Варнава продовжував проповідувати, проте був побитий камінням та спалений на багатті. Але вогонь не зашкодив, а його мощі було таємно поховано християнами в печері.

Цього дня заборонено сваритися, особливо подружній парі, тому що можна налякати своє щастя. Також не можна брати і давати гроші в борг, інакше увесь рік будеш бідним.

Важливо цього дня помиритися з тою людиною, з якою ви перебуваєте у сварці. Якщо у вас немає можливості зустрітися, можете зателефонувати. Але зробити це варто до заходу сонця.

Раніше ми публікували календар свят та вихідних у червні.

  • Вас також може зацікавити:

Можна читати в будь-який день: молитва святому Миколаю про захист від ворога і перемогу над злом

Сильні молитви для захисту бійців ЗСУ

Новий церковний календар на 2024 рік: дати найбільших свят