RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

22 червня

21 червня

Всі новини

ЗСУ відбили позиції біля Донецька, росіяни просуваються біля Часового Яру: звіт ISW і карти боїв

Російські війська просуваються у східній частині Часового Яру на Донеччині. ЗСУ успішно провели контратаку на південний захід від Донецька, та відновили втрачені позиції в районі Солодкого.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія знайшла новий ресурс для мобілізації і почала вербувати ув’язнених жінок - NYT

Харківська область

У звіті зазначається, що росіяни, ймовірно, здійснили обмежене транскордонне вторгнення в Сумську область, проте не встановили значної чи тривалої присутності.

ЗСУ продовжували контратаки на північ і північний схід від міста Харкова на тлі обмежених наземних атак РФ в цих районах. Військові блогери зазначають, що чисельна перевага українських військ у безпілотниках сприяє контратакам.

Луганська область

Російські війська продовжували наступ на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але жодних підтверджених змін лінії фронту не було.

Українські та російські джерела повідомляли, що війська РФ здійснили наземні атаки поблизу Степової Новоселівки та Піщаного, поблизу Берестового і Стельмахівки, біля Дружелюбівки та Греківки, Невського, Тернів, поблизу Торського, в районі Григорівки та Серебрянського лісництва 9 і 10 червня.

Донецька область

У звіті зазначається, що росіяни нещодавно просунулися на південний захід від Донецька, але ЗСУ успішно контратакували та відновили втрачені позиції. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 червня, показують, що війська РФ просунулися до бурелому на північний захід від Солодкого, але потім українські сили атакували та відновили позиції там.

Кілька російських мілблогерів стверджували, що армія РФ нібито захопила висотні будинки на південному сході Каналу та рухається на захід до каналу Сіверський Донецьк-Донбас. Також інший блогер стверджував, що російські сили контролюють майже весь мікрорайон Каналу. Проте аналітики ISW спостерігали лише візуальні докази того, що росіяни залишаються на відстані від 700 до 800 метрів на схід від каналу Сіверський Донець-Донбас і досі не просунулися в західній частині мікрорайон в напрямку або поперек водного об’єкта каналу. Речник Українського угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин наголосив, що російські війська ще не перетнули канал і саме ця каналізована місцевість сприяє тактичній обороні України.

"Південна вісь"

10 червня тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Позиційні бої тривали поблизу Роботиного, Вербового та Малої Токмачки.

10 червня тривали позиційні бої на лівому березі Херсонської області, в тому числі в районі Кринок, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Нагадаємо, раніше у Силах оборони пояснили, чи справді ворог почав великий наступ на Сумщині.

  • Вас також може зацікавити:

Найближчим часом будуть нові хвилі наступів: що відбувається на Харківщині

Росія перекинула чотири батальйони "кадирівців" до кордону з Сумщиною: військовий розповів про ситуацію

Ворог може розпочати новий наступ: Буданов дав невтішний прогноз для ще однієї області