RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Як керувати авто зі спущеним колесом: чіткий алгоритм дій

Українським водіям дали корисні поради та розповіли, що робити, якщо спустило колесо.

Підбірку порад оприлюднило тематичне видання SUV News.

Кожен водій має мати алгоритм дій у випадку, якщо в нього пробило колесо під час руху. Спершу, як наголошують фахівці, варто зрозуміти, чи вистачить повітря у шині, аби ви мали змогу доїхати до кінцевого пункту.

Читайте також: Просторі та безпечні: десять найкращих авто для родин з дітьми

Однак варто пам'ятати, що шина може бути нездатною до подальшого використання. Якщо такий інцидент трапився поблизу СТО - експерти рекомендують нічого не вигадувати та піти пішки за допомогою. На всяк випадок в транспортному засобі завжди потрібно мати інструменти або запасне колесо.

У якості альтернативи - час від часу ви можете підкачувати колесо насосом або компресором, аби була змога доїхати до сервісного центру. Якщо у вас пробито одне колесо - ви можете їхати лише з увімкненим аварійним сигналом зі швидкістю до 40 кілометрів на годину. Якщо колесо повністю спустило і ви не можете його підкачати - швидкість не повинна перевищувати 10 кілометрів на годину. За такого сценарію водіям слід відмовитися від різких маневрів на дорозі.

Якщо ви прокололи покришку - можна тимчасово зупинити спадання повітря, вкрутивши саморіз у місце проколу. Також можна скористатися водою - достатньо залити 1,5 л всередину самої шини. Пыд час руху вода рівномірним шаром розподілиться всередині шини і уповільнить спадання повітря.

Раніше ми розповідали, як позбутися від пилу на передній панелі авто.

Вас може зацікавити:

Що робити водіям під час сильної спеки: поради, від яких залежить життя

Як безпечно їздити на автівці під час вимкнення світла: поради водіям

Не забудьте про ремінь безпеки: чому треба пристібатися перед поїздкою