RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Україна і ЄС повинні бути в одному ринковому просторі - Косюк

Голова ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк під час 48-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі в рамках дискусійної панелі "Європейська Агро Наддержава: Україна, рухома технологіями та інноваціями" окрім інновацій, втілених за останні роки в агропромисловій галузі, підняв питання децентралізації та низьких квот на українську продукцію.

На думку голови правління МХП, Україна досягла значного прогресу в багатьох сферах, зокрема і в децентралізації. Однак, є чимало перепон на шляху до зростання інвестиційної привабливості нашої країни.

"Україна за останній час досягла значного прогресу в багатьох сферах і це є очевидним для всіх. Цьому, зокрема, дуже допомагає і процес децентралізації, однак питання не лише у реформах" - зазначив Косюк.

Юрий Косюк

Юрій Косюк зауважив, що більш актуальною проблемою, наразі, є низькі квоти на українську продукцію, згідно умов асоціації. На його думку,вони мають бути значно розширені.Також, нагальниму найближчий час має бути питання запровадженняу повному обсязі зони вільної торгівлі.

"Жодних квот на нашу продукцію в ЄС і жодних квот на європейську продукцію у нас. Ми маємо знаходитись в одному ринковому просторі. Україна повинна стати частиною чесної відкритої Європи" - наголосив Косюк.

Нагадаємо, що восени минулого року голова правління МХП Юрій Косюк надав фінансову підтримку у запуску акселератора аграрних інновацій "MHP Accelerator" у рамках проекту Agrohub.