RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Бізнесмени в "зоні ризику": влада України пояснила, кому загрожують нові перевірки

У разі відновлення перевірок українських підприємств, інспектори в першу чергу будуть відвідувати підприємства, які підозрюють в порушенні трудового законодавства.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив глава Держслужби з питань праці Роман Чернега.

"Ми виписуємо чіткі підстави, за якими можемо йти на перевірку. По-перше, ми встановлюємо перелік підприємств, які можуть бути в зоні ризику порушення трудового законодавства. Наприклад, ми отримуємо дані фіскальної служби і бачимо, що підприємство виробляє якусь кількість продукції, і на підприємстві працює 10 чоловік. а в 2017 році працює вже дві людини, а кількість продукції залишається на тому ж рівні. Таким чином, підприємство потрапляє в зону ризику: там або звільнили людей і перевели на незадекларовану працю, або модернізували виробництво. Ось ми підемо і подивимося. Встановлення таких ризикоорієнтованих підходів і буде одним із запобіжників від отримання корупційних вигод інспекторами", - розповів чиновник.

Чернега додав, що влада хоче мати інформацію про порушення трудового законодавства і вчасно реагувати на такі випадки.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Українцям загрожує зростання цін на продукти: бізнесу готують нові перевірки.