RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Гройсман оголосив нові правила перевірки бізнесу після скандалу з великим забудовником

З 1 січня в Україні вступлять в силу нові підходи у системі нагляду за роботою підприємств.

Про це під час виступу у парламенті заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, пишуть "Українські новини".

"Я не хочу, щоб перевіряючі органи втручалися в діяльність підприємств, нишпорили по кутках та вимагали хабарі за неіснуючі порушення", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що Кабмін захищатиме підприємців.

"Я не дам жодній контролюючій структурі на когось чинити тиск", - сказав прем’єр.

Таким чином вже з нового року перевірки компаній відбуватимуться відповідно до попереднього плану, який буде абсолютно відкритим. Кожен керівник підприємства за допомогою інспекційного порталу зможе дізнатись, хто і коли буде перевіряти його бізнес.

Важливо, що прийти з перевіркою матимуть право тільки ті контролери, які мають чек-листи конкретних ризиків діяльності компанії.

"З 1 січня нового року ми змінюємо систему нагляду за бізнесом. Більше не буде перевірок за формальним принципом. Тепер головний критерій — чи безпечний бізнес для людей", - повідомив прем’єр-міністра.

Як відомо, днями засновник Taryan Group Артура Мхітарян звернувся до президента України, заявивши про шантаж з боку СБУ. У своєму відеозверненні підприємець повідомив про те, що люди з СБУ вимагали у нього хабар у розмірі 1 млн гривень або квартиру в будинку за "вирішення" питань з Мінкультом.