RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Мінкультури запропонувало новий принцип держпідтримки кіно: у чому суть

Мінкультури запропонувало новий принцип держпідтримки кіно: у чому суть

Міністерство культури, молоді та спорту планує змінити принципи державного фінансування кіноіндустрії і ввести рейтинг продюсерів. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, передає Укрінформ .

"Ми будемо міняти з часом принципи прозорості фінансування кіно, ми будемо вводити рейтингування продюсерів. Тому що, на моє глибоке переконання, державне фінансування - це привілей ... Ми будемо вводити інструменти, механізми прозорості", - сказав він.

За його словами, таке рішення пов'язане з результати пітчингу, проведеного в серпні Державним агентством з питань кіно.

"У серпні було проведено пітчинг, де прийнято рішення про фінасування фільмів-переможців на 1,7 млрд грн, що втричі перевищує поточний бюджет Держкіно. Тобто була визначена державна підтримка фільмів на три роки вперед", - додав Бородянський.

На його думку, Держкіно вийшло за межі своїх повноважень, так як максимальна сума, яку агентство може оперувати - це 500 млн грн на рік.

Крім цього, за словами міністра, гроші на розвиток кіноіндустрії виділяються не пропорційно: держфінансування нібито йде лише на ігрове кіно і кінопродукцію, залишивши без державної підтримки документальне кіно і серіали.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі додаткові норми закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", які вступлять в силу з січня 2020 року по квітень 2022 року.