RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Банк "Аркада" та Industrial Innovation Group запускають перший в Україні блокчейн даних

У середу, 16 жовтня, в Києві презентували перший в Україні блокчейн даних з набору процедур "знай свого клієнта" (KYC).

Під час заходу банк "Аркада" і міжнародний системний інтегратор в області масштабованих ідентифікаційних рішень INDUSTRIAL INNOVATION GROUP підписали Меморандум про створення альянсу з метою запуску платформи KYC, на основі блокчейна буде розроблена платформу "Електронна Україна".

За словами гендиректора INDUSTRIAL INNOVATION GROUP Тарьяма Матара Тарьяма з ОАЕ, "група компаній вирішила збільшити інвестиції в Україну до 2 млрд євро, оскільки платформа блокчейн створить умови для інвесторів, які зможуть інвестувати в Україну".

Створена блокчейн-платформа підвищить рівень банківських операцій, захисту інформації та мінімізації проміжних кроків. Вона буде служити базою для створення Єдиного демографічного реєстру фізосіб України і стане етапом реалізації проекту "Електронна Україна".

Альянс заявив про готовність надати уряду концепцію програми "Електронна Україна", розширивши сфери застосування блокчейн.

На презентації підкреслили, що ініціатива відповідає Указу президента "Про деякі заходи щодо забезпечення надання якісних публічних послуг" і пропонує конкретні шляхи впровадження електронних держпослуг.

"Банк "Аркада" одним з перших в Україні реалізував програму інвестування будівництва житла, враховуючи довгострокову іпотеку на основі розрахункової одиниці "ОдІн". Введення в обіг "ОдІн" буде відбуватися за допомогою карт і комплектуючих, що містять цифровий підпис", - зазначив президент банку "Аркада" Костянтин Паливода.

"ОдІн" - це умовна розрахункова одиниця, яку банк визначає з урахуванням індексу інфляції, індексу цін виробників продукції, будівельних робіт та інших факторів.

"Ми пропонуємо ринку електронні інструменти ідентифікації, верифікації та роботи з клієнтом, а громадянам - кардинальне спрощення бюрократичних процедур", - зазначив Андрій Первушин, гендиректор VTI, що входить до складу компанії INDUSTRIAL INNOVATION GROUP.

Президент "Поллі-Сервіс" компанії INDUSTRIAL INNOVATION GROUP Ігор Попович зазначив, що компанія готова зробити електронні карти мультідодатків "ОдІн".

Банк "АРКАДА" - український комерційний банк, який працює з 1993 року і надає послуги фізичним та юридичним особам. Має кредитний рейтинг інвестиційного рівня ua.BBB з прогнозом "стабільний".

INDUSTRIAL INNOVATION GROUP LLC (ОАЕ) - світовий лідер в області індустрії захищеного друку, біометричних систем, глобальних систем для державних і корпоративних організацій, єдине в світі науково-промислове об'єднання замкнутого циклу. Компанія володіє 398 об'єктами інтелектуальної власності і технологіями в області біометрії, випуску високоякісної захищених документів, інформаційних систем, лазерів і так далі.

Приватне Акціонерне Товариство VTI (Україна) - постачальник масштабованих ідентифікаційних рішень, біометричних систем і послуг для урядів і громадян, був заснований в 1972 році.

"Поллі-Сервіс" (Україна) - флагман індустрії дизайну, виробництва і персоналізації ідентифікаційних документів і платіжних карт з 2000 року, має комбіновану експертизу в області дизайну, захищеного друку і персоналізації банківських карт, посвідчень особи та паспортів.