RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Бізнес-класом в Майамі і Гуанчжоу: ЗМІ звинуватили президента ТППУ у витрачанні держкоштів на розваги

Поки українські підприємці чекають на іноземні інвестиції, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков за державний кошт літає на марафони у різних куточках світу, останній відбувся у бізнес-столиці Китаю Гуанчжоу, звідки президент ТППУ повернувся "з пустими руками".

Про це йдеться у матеріалі "КП в Україні".

У статті сказано, що за залучення і супроводження іноземних інвестицій у Торгово-промисловій палаті України відповідають Геннадій Чижиков і його віце-президент Ростислав Коробка. У своїх звітах за останні роки вони вказують на ріст інвестиційної привабливості України і розвиток вітчизняного експорту. Утім, вітчизняні експортери з цим не згодні.

"Залучення іноземних інвестицій та їх супроводження завжди були стовпами у промовах президента ТППУ Геннадія Чижикова. Ці питання також курує віце-президент Ростислав Коробка, який був призначений "наглядачем" за палатою від команди президента Порошенка. В березні 2018 р. на щорічному засіданні Ради ТПП Чижиков заявив, що палата працює над реалізацією інвестиційних проектів у сфері ВДЕ, дерево- та сільхозпереробки. Далі на порталі ТПП у розділі"новини" – останні новини за вересень та липень цього року. У розділі "система оподаткування" наведено інформацію за 2018 р., тобто відсутня інформація для потенційного інвестора", – повідомляється в матеріалі.

Додається, що кошти на розробку порталу invest.ucci.org були частково запозичені у іноземних кредиторів – у рамках програми Євросоюзу з підтримки малого та середнього бізнесу COSME, і топ-менеджмент Торгово-промислової палати України їх "по суті змарнував".

Окремо у матеріалі прокоментовано часті поїздки президента ТППУ Геннадія Чижикова за кордон: тема активно обговорюється українськими користувачами Facebook. Останнім приводом для обурення стало, ніби то, відрядження Чижикова у Гуанчжоу (Китай), де він взяв участь у марафоні.

"Нещодавно президент ТПП відвідав місто Гуанчжоу – третє місто Китаю, що наповнене інвесторами, бізнесом та фінансами. Там він взяв участь у черговому марафоні. Давно постає питання: за чий рахунок відбувається цей банкет (перельоти у літаках виключно бізнес-класом, фінансові внески, витрати на відрядження). Усе це могло би бути зрозумілим, якщо б після таких китайських, американських (Маямі), іспанських (Барселона), французьких, африканських і тощо марафонів до нас товпами із Чижиковим прибігали бізнесмени та інвестори. Не було жодного. Давно слід розділити приватні уподобання та суспільно-громадську діяльність та не робити перше за рахунок другого", – заявлено у статті.

У кінці автори матеріалу закликали парламентську більшість в особі депутатів із фракції "Слуга народу" якнайшвидше відреагувати на ситуацію та змусити топ-посадовців ТППУ виконувати свої обов'язки.