RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Компанія-власник елеватора в Кам'янському спростувала дані СБУ про підприємство

13 лютого ЗМІ повідомили, що СБУ виявила в Дніпропетровській області нібито нелегальний елеватор, який без документів приймав агропродукцію у місцевих фермерів і експортував її за кордон, в новині не називалися компанія, імена власників або локація елеватора, однак по фото власники і співробітники елеватора дізналися, що мова йде про їх підприємство.

Про це пишуть "Українські новини".

ТОВ "КІ.МОД", власники терміналу в порту міста Кам'янське заявляють, що інформація про нелегальний елеватор є фейком, де першоджерелом виступає сайт держслужби. Компанія "КІ.МОД" в особі директора Наталії Кірсанової звернулася до ЗМІ з проханням звернути увагу на ситуацію.

"На підприємстві дійсно проводилися обшуки 11 лютого. Ніякої документації співробітники СБУ не вилучали, про бухгалтерські документи не питали, навіть не могли знайти документи нібито "чорної бухгалтерії", про яку пише сайт служби. Підприємство не належить ні до якої групи, ми не займаємося ні збутом, ні експортом продукції, тільки здаємо в оренду площі порту. Неможливо побудувати елеватор без дозвільної документації. Елеваторний комплекс працює легально, введений в експлуатацію, в наявності підтверджуючі документи. Продукцію на елеватор завозять клієнти підприємства, ми не ведемо операцій з фермерами із закупівлі та експорту. Податки ми сплатили державі, це відображено в документах. Під час обшуку слідство не запросило фінансову звітність, на яких підставах стверджується, що ми її не відображали?

Згадувалося, що на підприємстві нібито не дотримуються санітарні норми, що не відповідає дійсності. За півроку нас перевіряли санітарні, екологічні та інші інспекції, але значних порушень виявити не змогли. Під час навантаження якість продукції обов'язково контролюється експертами якості і представниками покупців. Ми не маємо ні права, ні можливості відвантажувати неякісну продукцію. 364 стаття, яка стала підставою для проведення обшуку, не стосується комерційних структур, а тільки державних організацій, з якими у нас немає ділових відносин. Саме її використовують для тиску на нас - комерційну структуру. Вважаємо, що причина упередженого ставлення - успішна робота терміналу.

Підприємство нікого не цікавило шість років, але коли ми його запустили в роботу, пішли серйозні обсяги вантажів, багатьом захотілося взяти участь в цьому бізнесі. Розцінюємо дії силовиків, як тиск на компанію, перешкоджання діяльності ТОВ "КІ.МОД". Компанія ризикує втратити клієнтів, які побоюються збройного захоплення продукції. Поки керівництво України піклується про прихід іноземних інвесторів, на місцевому рівні відбувається утиск прав національного інвестора, примушення його до корупції. Компанія "КІ.МОД" планує продовжувати діяльність в порту міста Кам'янське і захищати бізнес, використовуючи всі правові інструменти", - пише директор.