RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Я приголомшений своєю помилкою: Гріндель дав оцінку історії з подарунком від Суркіса

Колишній глава Німецького футбольного союзу (DFB) Райнхард Гріндель через рік після своєї відставки, до якої призвів, зокрема, дорогий подарунок від Григорія Суркіса, розповів про свої висновки з цієї історії і плани на майбутнє.

Про це йдеться в матеріалі Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) під назвою "Я теж помилявся".

Через рік після вимушеної відставки з поста президента німецького футбольного союзу 58-річний Гріндель "категорично не виключає можливість свого повернення в футбольний бізнес", пише FAZ.

"Я припустився помилок, з яких ви можете отримати уроки", - сказав Гріндель. І додав з майже іронічним підтекстом: "Принаймні, тепер я знаю, чого очікувати. Так не завжди було в кабінеті президента. Інакше, я б краще себе захистив".

FAZ нагадав, що 2 квітня 2019 року колишній член Бундестагу (ХДС) вимушено покинув свій пост глави футбольного союзу Німеччини через трохи менше трьох років керівництва.

"Посилення критики його офісу і, перш за все, подарунок у вигляді годинника від неоднозначного українського колеги Григорія Суркіса став причиною його відходу. Вісім днів по тому, він також втратив позиції в менеджменті УЄФА і ФІФА. У континентальній футбольній асоціації Гріндель був відомий як людина, яка відповідає за хороше корпоративне управління та має сильні моральні якості. Тим більше дивно, що Гріндель "впав" через такий проступок", - пише FAZ.

Відразу після відставки Гріндель уникав публічності. А в своїй промові перед звільненням заявив: "Той факт, що я публічно прославився через таку подію, робить мене приголомшеним і сумним".

FAZ також пише, що сьогодні Гріндель публічно не судить про роботу свого наступника Фріца Келлера, у нього все ще є контакт з президентом УЄФА Олександром Чеферіним, генеральним секретарем DFB Фрідріхом Куртіусом і деякими президентами серед 21 державних футбольних асоціацій.

"Коли мене просять про пораду, я люблю їх давати, але не через газету", - підкреслив Гріндель. Він пишається тим, що за час перебування на посаді керівника німецьким футболом, йому вдалося домогтися права проведення ЧЄ-2024 Німеччині, а також продовжити деякі важливі спонсорські контракти.

"Зараз не час думати про минуле. Асоціація (футболу Німеччини) повинна створити базові умови, щоб у її роботи на місці було гарне майбутнє після кризи", - говорить Гріндель і обіцяє задуматися і про свої професійні перспективи.

"Після інтенсивного і важливого для мене сімейного етапу я прийму рішення про свою професійну перспективу влітку", - сказав він.

FAZ нагадав, що Гріндель більше не може бути вищою посадовою особою в футбольній асоціації, - "шляху назад немає".

"Але є кілька варіантів, деякі - також поза спортом", - резюмував видання.

Нагадаємо, колишньому президенту Німецького футбольного союзу (DFB) Райнхард Грінделю пройшлося вибачитися за те, що прийняв дорогий годинник в подарунок від українського олігарха Григорія Суркіса.

Раніше він заявив Reuters, що не знав їх реальної вартості, яка сягала понад 10 тис. євро.

На тлі цього корупційного скандалу Гріндель покинув свій пост в DFB, посаду віце-президента УЄФА і втратив місце у Виконавчій раді ФІФА.

Суркіс за свій подарунок Гринделю публічно ні перед ним, ні перед світовою футбольною спільнотою так і не вибачився.

Також нагадаємо, що в своїй електронній декларації за підсумками 2019 року, Григорій Суркіс задекларував 20 елітних годинників, а серед них - 9 марки Rolex.