RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

На ОГХК призначені нові "смотрящі": ЗМІ розповіли про нових менеджерів холдингу від ФДМ

За три місяці до очікуваної приватизації державного титановидобувного холдингу - ОГХК, "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" отримала нових менеджерів. В.о. голови правління ОГХК Артур Сомов залишився в статусі тимчасового керівника. Однак, наказом голови Фонду держмайна, першим заступником йому призначено уродженця Кривого Рогу Владислав Войтенка.

Про це повідомляє видання "Політека".

Як говориться в матеріалі, Войтенко можна назвати креатурою заступника голови ФДМ Дениса Кудіна. Раніше вони разом працювали в ТОВ "ВОГ Рітейл", займаючись розвитком кафе-магазинів при АЗС. При цьому досвіду реалізації титаномісткої сировини Войтенко не має.

Другий призначенець ФДМ Віталій Петраш - також виходець з паливної компанії. Ніколи не мав справ з титаном, однак встиг пропрацювати в таких структурах як "Техойл", "Олеум Стандарт" і "Унісістем", які фігурували в кримінальних справах про фінансові махінації і нанесенні збитків державі.

Ще однією дивиною кадрових перестановок, на думку авторів матеріалу, є те, що колишній топ-менеджмент не можна назвати неефективним, оскільки за останні місяці компанія змогла отримати рекордний прибуток у розмірі 460 млн грн.

За словами журналістів, заміна професійного менеджменту т.зв. "смотрящими" напередодні приватизації держпідприємств, в сформованих українських реаліях означає або "дембельський акорд" у вигляді вимивання виручки і виведення ліквідних активів", або підготовку до появи "тимчасових проблем, що раптово виникли" з проведенням продажу і штучного затягування приватизації.