RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​ЗМІ розповіли про конфлікт агрохолдинга "Кернел" із ОТГ на Чернігівщині

На Чернігівщині між представниками Крутівської ОТГ та агрохолдингом "Кернел" почався конфлікт. Претензія ОТГ у тому, що "Кернел", начебто, збирається будувати у їх регіоні хімічне підприємство, не цікавлячись думкою населення. ОТГ виступає проти будівництва заводу міндобрив.

Про це пишуть "Коментарі".

"Протягом останніх 1,5-2 місяців почали з'являтися чутки, що "Кернел" планує будівництво вузла або заводу з виготовлення рідких мінеральних добрив. Однак представник підприємства "Дружба-Нова" Віталій Давидов спростовував цю інформацію", - розповідає голова Крутівської територіальної громади Олег Бузун.

Але на території ОТГ розпочалося будівництво заводу, на яке у компанії не було дозволу. Староста громади склав доповідну про інцидент. У Крутах було вирішено провести громадські слухання. Захід організували в березні 2021, запросивши представників "Кернел". Бізнесмени на зустріч не з’явилися.

"ОТГ через форму громадських слухань висловила вимогу до компанії "Дружба-Нова" про заборону будівництва вузла з виготовлення рідких мінеральних добрив. Громада висловила низку інших вимог, які стосуються діяльності компанії на території ОТГ, а саме: рух важкого транспорту, використання води, обробка полів тощо", - передає ЗМІ слова Олега Бузуна.

Як вказують журналісти, це не перший конфлікт, у якому фігурує "Кернел", а попередній інцидент стався у 2019 - із СП "Агродім", з яким у холдингу була угода про забезпечену позику. На думку представників "Агродому", юристи "Кернела" використали договір для недружнього поглинання компанії: "У 2020 контроль над 76% СП "Агродім" перейшов до структур та осіб, пов’язаних із "Кернелом". Валентина Давиденко, якій належить 100% власності на підприємство, жодної компенсації за втрачені корпоративні права не отримала", - зазначили юристи.

Представники Давиденка стверджують, що "Кернел" фактично присвоїв собі урожай: "Площі було засіяно ще до переходу компанії під контроль "Кернела". Було зібрано рекордний урожай, виторг від якого становить 25-32 млн дол. Але менеджмент "Кернела" задекларував збитки. Це сталося вперше в історії "Агродому". До того ж борг компанії зріс до 1,3 млрд грн", - пишуть ЗМІ.

Через конфлікт між "Кернел" і представниками родини Давиденко триває два судових процеси. Представники родини готують пакет документів для Ради національної безпеки та оборони.

Раніше в РНБО анонсували запровадження санкцій проти тих, хто безоплатно масово приватизував землю та здійснював інші махінації з нею.

СП "Агродім" - підприємство на Чернігівщині, створене з метою виробництва, переробки та збуту с/г продукції, здійснення експортно-імпортних операцій, комерційної, виробничої, посередницької, маркетингової та торговельної діяльності, а також надання послуг у різних сферах. Компанію було створено за участі Валерія Давиденка, колишнього народного депутата, який трагічно загинув у травні 2020. На думку нардепа Сергія Шахова, Давиденка було вбито. Як зазначив політик у Facebook, для влади має бути честю розслідування обставин смерті Давиденка та притягнення винних до відповідальності.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: