RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Журналісти викрили АЗС, на які завозиться неякісне паливо з найбільшого підпільного НПЗ

За підрахунками журналістів, державний бюджет втрачає до 1 млрд гривень щорічно через виробництво нелегального пального на найбільшому підпільному міні-НПЗ, який знаходиться в місті Мерефа Харківської області.

Про це йдеться в програмі "Гроші" телеканалу "2+2", пишуть "Українські новини".

"Якщо порахувати, що від несплати акцизу від діяльності так званих "мініків" державний бюджет щорічно втрачає 5 мільярдів гривень, а цей міні-НПЗ обслуговує близько 20% всього сірого ринку - то через його діяльності ми щорічно втрачаємо 1 мільярд гривень", - йдеться в сюжеті.

За свідченням журналістів, "на цьому міні-НПЗ змішують бензин з розчинниками, які постачають з Росії, щоб не платити акциз в бюджет. Підпільне підприємство ще взимку зацікавило правоохоронців. Вони відкрили кримінальне провадження щодо незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів і встановили, що кінцевий продукт виробництва поставляється на велику мережу дешевих заправок МОТТО".

"Поставляється для потреб національної мережі АЗС "Мотто", де реалізується кінцевим споживачам, якість котрого не відповідає вимогам технічного регламенту і ДСТУ", - в сюжеті наводиться витяг з рішення суду про проведення обшуків у справі.

Як говориться в матеріалі з посиланням на дослідження Інституту споживчих експертиз, "бензин на АЗС Мотто на рівні з іншими лоукостерами БРСМ і Сан Оіл, виявився в топі щодо порушень якості. Вміст сірки (11 мг/кг), бензолу (2,3 мг/кг) і об'ємна частка ефірів (19,9 мг/кг) - все перевищує необхідні показники і аж ніяк не відповідає стандарту Євро-5".

Журналісти програми "Гроші" телеканалу "2+2" вже звернулися до нового керівника Бюро Економічної Безпеки - Вадима Мельника з вимогою боротися з тіньовими схемами виробництва бензину.

"Вадим Іванович, вам є з чого почати на новій посаді, я впевнений всі українські водії будуть дуже вдячні, якщо мільярд гривень сплаченого акцизу піде на нові дороги, а не в чиїсь кишені!", - резюмується в сюжеті.