RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В "Укрелектрокабель" спростували слова "Слуги" Федієнка щодо суттєвого подорожчання Інтернету

Сильному підвищенню тарифів на Інтернет – не бути. Якщо ціни на користування послугами провайдерів і зростуть, то не більш ніж на 2%. Впливу ж на тарифи вже підключених абонентів взагалі може й не бути. Чутки про подорожчання Інтернету через введення мита на імпорт кабельної продукції спростував президент асоціації "Укрелектрокабель" Анатолій Пушкар.

"Це неправильно. Тому що дорогим є обладнання, а не кабельна продукція. Кошти займають, можливо 10%, не більше. У нас в Україні багато заводів, близько 5-ти заводів виробляють кабель. Якщо б ми цього не робили, то кабель був би дорогий, а ми ж навпаки – знизили ціну", – сказав він у сюжеті "СтопКора", спростовуючи заяву нардепа від "Слуги народу" Олександра Федієнка.

Зазначимо раніше парламентар заявляв, що ціни на Інтернет збільшаться на 23% через потенційне подорожчання кабелю. Представник влади каже, що від рішення Мінекономіки "тхне лобізмом" та, не володіючи багатьма питаннями стосовно проблем кабельного ринку, видав низку безапеляційних висновків, які, на думку експертів, не мають нічого спільного з дійсністю.

Рішення щодо введення мита на імпорт кабельної продукції має прийняти завтра Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі.

"Ціна кабелю в структурі собівартості послуг сягає не більше 10%, відтак здорожчання Інтернету не перевищить 2,3%", – йдеться в сюжеті.

Варто додати, що на вже підключених абонентів та користувачів Інтернету зміни можуть не вплинути взагалі.

При цьому дане рішення може захистити українських виробників кабелю шляхом встановлення мита на ввезення таких самих виробів із Китаю та Європи. Це могло би наповнювати бюджет та зацікавити вітчизняний бізнес у власному, українському продукті, який не поступається якістю та ціною.