RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На Одещині можливе рейдерське захоплення порту партнерами спонсорів війни - ЗМІ

В місті Ізмаїл Одеської області готуються умови для проведення концесійного конкурсу з ознаками замовлення компанії ТОВ "СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ".

Про це повідомляє портал Власті.Нет із посиланням на джерела серед працівників держпідприємства.

Так, за даними видання, у ДП "Ізмаїльський морський торговельний порт" розпочато підготовку до втілення корупційної оборудки заволодіння державною власністю через позаконкурентні кроки за підтримки членів уряду. В портовиків є підстави вважати, що умови для передачі в концесію ДП "ІЗМ МТП" на замовлення групі "Рисоіл" створюються в інтересах бенефіціарів схеми Шоти Хаджішвілі та Олександра Мінова.

Як пишуть журналісти, "Рисоіл" Мінова та Хаджишвілі є бізнес-партнером банку – спонсора збройної агресії РФ проти українського народу - має домовленості з ОТП Банком про надання фінансування на загальну суму 750 млн грн.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни. Таке рішення ухвалено через позицію керівництва банку продовжувати діяльність в росії та фактичне визнання так званих Донецької та Луганської "народних республік". Жодних публічних заяв про розірвання співпраці із фінансистами держави-агресора в компанії Risoil наразі не робили.