RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ситуація з тиском податкової на легальний бізнес зараз гірше, ніж до війни - ЗМІ

Ситуація з тиском податкової служби на легальний бізнес наразі гірше, ніж до війни.

Про це йдеться в матеріалі видання УНІАН.

"Дослідження, проведене консалтинговою структурою Saturday Team, свідчить, що в умовах формального мораторію, ДПС за перші 4 місяці 2023 провела 4487 податкових перевірок. Для порівняння, за аналогічний період 2021-го було 4365. Рекордною стала кількість скарг до Державної податкової служби - 41 506, також немало зверталися до бізнес-омбудсмена", - йдеться в статті.

До омбудсмена у першому кварталі цього року скаржились удвічі більше, ніж у четвертому кварталі 2022. Левова частка стосується дій податкової. І це статистика лише до 1 серпня.

"Також варто напружитись гемблінгу. Судячи з одного з нещодавніх інтерв'ю Гетманцева, у посадовця є ідея-фікс примусити операторів грального бізнесу доплатити податки за 2022 рік, коли законодавчі правила гри були іншими", - йдеться в статі.

"Це для мене принципове питання, - сказав він в інтерв'ю, - ми маємо посилювати цей тиск і постійно моніторити їхню діяльність (грального бізнесу) на предмет відповідності законодавству".

Крім грального бізнесу, під тиск податкової попали IT-компанії, великі рітейлери. Зокрема про нечуваний податковий тиск повідомили власники Rozetka та Нова Пошта.