RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

20 вересня

Всі новини

"Сталевий фронт" Ріната Ахметова відкрив школу військових шкіперів

Школа готує фахівців, здатних управляти бойовими кораблями та катерами, що стане важливою підтримкою у війні з російською агресією

Мілітарний проєкт бізнесмена Ріната Ахметова відкрив навчально-тренінгові курси Школи шкіперів.

Про це у прямому ефірі каналу "Прямий" повідомив представник "Сталевого фронту", керівник проєктного офісу генерального директора групи Метінвест Олександр Водовіз.

"На сьогодні в нас є запит від спецслужб близько 50 людей, Сталевий фронт Ріната Ахметова виділив на це кошти, ми знайшли фахівців. Навчаємо їх спеціальних навичок водіння катерів в нічний спосіб доби. Як ухилятися від переслідування, винищувачів, як непомітно підходити на берег, висадка-посадка десанту водолазів, диверсійні операції", – розказав Олександр Водовіз.

Військові шкіпери — це професійні моряки, відповідальні за навігацію, управління та безпеку бойових суден. В умовах військових дій, де важлива кожна хвилина, саме від шкіперів залежить успішність виконання завдань та збереження життя екіпажу. Їхні знання та навички дозволяють швидко реагувати на зміни в бойовій ситуації, координувати дії з іншими підрозділами та забезпечувати ефективне виконання поставлених завдань.

Нагадаємо, проєкт Сталевий фронт Ріната Ахметова об'єднує зусилля усіх його бізнесів з допомоги Силам оборони України. Відомо, що загальна сума, спрямована Ахметовим на допомогу військовим і цивільним українцям, сягнула 10 млрд грн.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: