RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

27 вересня

Всі новини

В Інтерпайп закликали уряд дозволити підприємствам у зоні бойових дій бронювати весь штат

Уряд України має дозволити бронювати 100% персоналу підприємствам, які офіційно включені до переліку територій активних бойових дій та визнані критичними для економіки країни.

Таку думку висловив перший заступник генерального директора компанії «Інтерпайп» Денис Морозов.

«Для промислових підприємств в містах, які розташовані у зонах бойових дій, має працювати інша логіка щодо процедури бронювання співробітників. Має бути можливість забронювати не 50% колективу, як дозволено зараз, а повністю весь штат», – зазначив він під час конференції «Український експорт. Вікно відкривається?».

У якості прикладу він навів трубний завод «Інтерпайп Ніко Тьюб», який розташований у місті Нікополь, що офіційно визнаний зоною активних бойових дій, оскільки щодня піддається обстрілам російської армії з лівого берега річки Дніпро.

«Через ці обстріли в Нікополі залишилося працювати небагато людей. А ті, хто залишились, – справжні герої. Вони працюють, виробляють продукцію, забезпечують роботу усього підприємства, яке вже повернулося до довоєнних обсягів виробництва. Тому поточна система бронювання половини співробітників у таких містах, як Нікополь, не працює», – підкреслив Морозов.

Нагадаємо, за словами президента ОП «Укрметалургпром» Олександра Каленкова, на всіх підприємствах гірничо-металургійного комплексу України, які визнані критично-важливими для економіки, мобілізовано в середньому 20% працівників.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: