RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні виступили з важливою ініціативою: що відомо

Аграрії України одноголосно виступають за продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко за підсумками засідання робочої групи "Розвиток агропромислового виробництва та оптимальна модель ринку сільськогосподарської землі", яке відбулося в рамках доопрацювання Нового економічного курсу Юлії Тимошенко.

"Наше бачення - це соціальна ринкова аграрна економіка: люди за допомогою землі повинні отримати собі зайнятість, можливості розвитку сімейних ферм і кооперації. Для середніх підприємців - це кредити на переробку і оновлення виробництва, для великих - відкриття нових міжнародних ринків", - сказав він.

Він також зазначив, що свою позицію фермерські об'єднання відстоювати у вівторок, 18 грудня, під стінами Верховної Ради, адже в цей день буде розглядатися пакет аграрних законопроектів.

Відзначимо, що на думку експертів, вводити ринок землі можна тільки тоді, коли вдасться побороти рейдерство і права землевласників будуть захищені.

А поки провідні економісти, представники фермерських союзів і вчені шукають оптимальні шляхи для розвитку АПК і роблять акцент на детінізацію ринку землі.